Oproep: ‘Ik ben gereanimeerd'

Voor een artikel in Plus Magazine zijn we op zoek naar een 70-plusser die gereanimeerd is en daarover wil vertellen in een interview. Er komt dan ook een fotograaf bij u langs voor een mooi portret. REAGEREN KAN NIET MEER, WE HEBBEN EEN KANDIDAAT GEVONDEN.

Ziekenhuizen vragen het steeds vaker: wilt u gereanimeerd worden, mocht dat nodig zijn? Een moeilijke afweging die voor iedereen anders uit kan pakken. Een reanimatie kan je leven redden. Maar er is ook een keerzijde. Van 70-plussers overleeft 81% een reanimatie niet, een akelig hoog percentage. Als de reanimatie wel slaagt, kun je veel inleveren aan fitheid en gezondheid. Zie ook deze video van het Dijklandziekenhuis over reanimatie. Maar de ene 70-plusser is de andere niet. Als je actief bent en nog lange tochten fietst en geen nierziekte of hartkwaal hebt, zijn je kansen beter dan het gemiddelde. Het is dus echt een persoonlijke afweging.

Oproep: bent u gereanimeerd?

Bent u gereanimeerd, toen u de 70 jaar al gepasseerd was? De redactie wil heel graag met u in contact komen. Hoe kijkt u erop terug? Hoe voelt u zich nu? Kunt u sommige dingen niet meer? En hoe ingrijpend is dat?

Stuur uw reactie vóór 23 juli naar journalist Angela Jans...We hebben inmiddels een kandidaat gevonden, reageren kan niet meer.  Hartelijk dank voor alle reacties!

Vermeld uw volledige naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Stuur ook een foto mee, een eigen kiekje met de smartphone is prima. We lezen alle reacties zorgvuldig en nemen contact met u op als uw reactie wordt gekozen voor een interview. Er komt dan een fotograaf langs voor een mooi portret.