Traplift dankzij modulariteit volledig herbruikbaar en duurzaam

Advertorial
Eén traplift die een oplossing biedt voor vrijwel iedere trap. Met deze gedachte ontwikkelde Koninklijke Otolift Trapliften de innovatieve Otolift Modul-Air: een traplift die opgebouwd wordt uit verschillende raildelen, waardoor hij gemakkelijk toegepast kan worden in uiteenlopende trapsituaties. Deze modulaire opbouw maakt de traplift niet alleen duurzaam, maar het zorgt tevens voor een superkorte levertijd.

Werd een traplift voorheen nog volledig op maat gemaakt, tegenwoordig is het een kwestie van vooraf geproduceerde raildelen combineren met stukken die, indien nodig, specifiek voor de klant op maat gemaakt zijn. De productie van een traplift blijft weliswaar maatwerk, maar de invulling ervan is doeltreffend veranderd. Een bijkomend voordeel van de modulaire opbouw is de flexibele inzetbaarheid van de traplift; plaatsing is mogelijk aan de buiten- of binnenzijde van trappen met bochten én wenteltrappen.

100% herbruikbaar

Om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen, bestaat de Otolift Modul-Air uit duurzame en slijtvaste materialen. In combinatie met de modulariteit zorgt dit ervoor dat de traplift 100% herbruikbaar is. Ingenomen trapliften worden, na een volledige inspectie en een grondige schoonmaakronde, gereconditioneerd. Dit betekent dat de raildelen helemaal opnieuw gecoat worden met een milieuvriendelijke en duurzame poedercoating. Zo ontvangt de klant altijd een tweedehands traplift die zo goed als nieuw is. En omdat deze door de fabrikant geplaatst wordt, voldoet de traplift te allen tijde aan de strenge kwaliteits- en veiligheidsnorm NEN-EN 81-40 van het Nederlands Liftinstituut.

Ook de andere trapliftmodellen van Koninklijke Otolift Trapliften worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Zo bestaat de Otolift Two, het degelijke tweebuizenmodel, voor maar liefst 85% uit herbruikbare materialen en kan de Otolift Line, dé traplift voor rechte trappen, ook volledig opnieuw ingezet worden.

Veiligheid

Tijdens het ontwerpproces van de Otolift Modul-Air is er tevens rekening gehouden met de veiligheid van de gebruiker. Zo komt de traplift automatisch en zachtjes tot stilstand wanneer er een obstakel op de trap ligt en kan de stoel zich zijwaarts of achterwaarts naar boven en beneden bewegen, waardoor plaatsing al mogelijk is op trappen van minimaal zestig centimeter. Het ingebouwde noodprogramma en de slimme accu-aandrijving zorgen ervoor dat de traplift ook bij stroomuitval gebruikt kan worden. Deze zuinige accu heeft een 2,5 keer langere levensduur dan oudere accu’s, waardoor de Modul-Air ook in het gebruik zeer duurzaam is.

Duurzame beslissingen

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Koninklijke Otolift Trapliften; het weegt daarom al meer dan 25 jaar zwaar mee bij alle beslissingen die genomen worden. Zo rijden de meer dan honderd monteurs uit het hele land in zuinige auto’s en wordt de productiehal van de fabriek verwarmd met restwarmte van de oven. Wilt u meer weten over de Otolift Modul-Air? Vraag dan een gratis brochure aan of maak een geheel vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Kijk voor meer informatie op www.otolift.nl.