Tijd voor jezelf: maak eindelijk die droomreis werkelijkheid

Advertorial
Als zelfs de kleinkinderen te oud worden voor logeerpartijtjes bij opa en oma … heb je eindelijk ruimschoots de tijd voor die lange reis waar je altijd al van droomde. Startpagina.nl geeft je vijf voorbeelden van de mooiste bestemmingen om je droomreis werkelijkheid te laten worden.

Laat je inpakken door Marokko

Voor een verrassende en gevarieerde rondreis hoef je helemaal niet ver te vliegen. Dat bewijst Marokko met zijn historische en culturele koningssteden Marrakech, Rabat, Fès en Meknès. Zoek de rust op aan de gouden zandstranden van de Atlantische kust, ga het avontuur aan in het indrukwekkende Atlasgebergte of combineer het allemaal in één onvergetelijke droomreis. Je vindt de beste aanbieders voor droomreizen, onder andere naar Marokko, hier op een rij.

Nog even van het Cuba van vroeger genieten

Hoewel de dagen van Fidel Castro al een hele tijd achter ons liggen, is dat nog niet overal in Cuba te merken. Het Caraïbische eiland is gestaag de inhaalslag met de rest van de wereld aan het maken en dat maakt nu een goed moment om Cuba te bezoeken. Het beeld van de kleurrijke straatjes met Amerikaanse auto’s uit de jaren ‘50 en ‘60 is langzaam aan het verdwijnen, dus ga het oude Cuba ontdekken voor het verdwenen is.

Vietnam: overzichtelijk en avontuurlijk tegelijk

Na Cuba nóg een land met een bewogen historie. De oorlog heeft Vietnam diep beschadigd en gevormd, maar laat dat je niet afschrikken. Het is namelijk een fantastisch land en dankzij haar merkwaardige vorm uitermate geschikt voor een rondreis. Van noord naar zuid of andersom: alle hoogtepunten en aantrekkelijke steden liggen langs dezelfde route en zijn een bezoek meer dan waard. Reisaanbieders hebben vaak mooie, volledig verzorgde vakanties naar Vietnam in hun aanbod opgenomen. 

Japan: land van uitersten

Val van de ene verbazing in de andere op een rondreis door Japan, waar traditie en vernieuwing al eeuwen hand-in-hand gaan. Van de krankzinnige drukte van Tokyo, tot aan de ultieme rust in een Japanse tuin; Japan stelt nooit teleur. De bullet train brengt je bovendien in alle comfort binnen no-time van metropool naar metropool, terwijl de uitzichten onderweg adembenemend zijn. Comfortabeler rondreizen kan haast niet. Hopelijk heb je wel een beetje gespaard, want Japan is niet de goedkoopste bestemming in dit rijtje. Vergelijk hier verschillende reisbureaus voor de voordeligste droomreizen. 

Onvergetelijk Argentinië

Hoofdstad Buenos Aires is de ideale plek om een lange rondreis te beginnen. Daar moet je ook direct de belangrijkste keuze maken: naar het noorden, waar de imposante Iguazu-watervallen en de pampa’s op je liggen te wachten, of naar het zuiden waar de Andes, gletsjers, ruige kustlijnen en azuurblauwe meren het beeld zullen bepalen. Het goede nieuws: een verkeerde keuze bestaat hier niet.

Startpagina.nl helpt je met alle plezier mee jouw droom te verwezenlijken. Je vindt er handige tips en betrouwbare reisaanbieders.