Afslanktip: Kies voor mager vlees

Wist u dat u heel veel calorieën kunt besparen door de juiste vleeskeuze te maken? Bepaalde vleessoorten bevatten namelijk erg veel vet en daardoor veel calorieën. Maar gelukkig zijn er heel veel vleessoorten die mager zijn. Lees hier welke soorten u beter maar niet kunt nemen en welke gezondere alternatieven er zijn.

Beter niet
Varkensgehakt, half-om-half gehakt, hamburger, lamsvlees, karbonade, varkenslap, slavink, boomstammetje, worst, spekjes, speklap of gepaneerde producten.
 
Goede keus
Kipfilet, biefstuk, rosbief, varkensfilet, varkenshaas, varkensfricandeau, hamlap, runderbaklappen, entrecote, tartaar, rundergehakt of kalkoen.

Let ook goed op de portiegrootte van uw stukje vlees, 75 gram bereid product (ongeveer 100 gram rauw) is echt voldoende voor één persoon.

U kunt vlees ook eens vervangen door een vegetarisch product. Deze bevatten vaak veel minder vet en zijn dus een stuk slanker. En ook vis is een slanke vervanger, zelfs de vette varianten.

Naam tipgever

Willemijn Wissekerke, voedingsdeskundige bij Valtaf.nl