Nieuwe Nissan QASHQAI met e-POWER

Advertorial

Unieke elektrische ervaring, zonder stekker.

Nissan
Nissan

De nieuwe QASHQAI is het eerste model van Nissan in Europa dat leverbaar is met Nissans nieuwe e-POWER-aandrijflijn. Deze techniek is exclusief van en voor Nissan en een essentieel onderdeel van de elektrificatiestrategie van het merk.

Unieke, stekkerloze elektrische rijervaring

De e-POWER-aandrijflijn omvat een krachtige batterij die van stroom wordt voorzien door een turbobenzinemotor. De andere, tweede motor van de e-POWER-aandrijflijn is een 140 kW sterke elektromotor zoals Nissan die ook in zijn andere elektrische modellen toepast. De benzinemotor wekt de elektriciteit op, die – afhankelijk van de situatie – naar de batterij, de elektromotor of beide wordt geleid. Wat maakt deze aandrijflijn dan uniek? Het feit dat alleen de elektromotor de wielen aandrijft, zodat de reacties op het gaspedaal direct en lineair zijn. Zoals bij een volledig elektrische auto.

Nissan auto
Nissan

e-Pedal Step

Net als de Nissan LEAF biedt ook de nieuwe QASHQAI met e-POWER een geheel nieuwe ‘one pedal’ rijbeleving, het zogenoemde e-Pedal Step. e-Pedal Step is ontwikkeld om de herhaaldelijke belasting van starten en stoppen in het stadsverkeer te elimineren. In de stad moet de bestuurder immers heel vaak afwisselend het gas- en het rempedaal intrappen. e-Pedal Step biedt de bestuurder de mogelijkheid om zowel te versnellen als af te remmen met alleen het gaspedaal.

Alert, efficiënt en stil

Het voordeel van de e-POWER-aandrijflijn is dat de benzinemotor continu in het optimale toerengebied draait, met de optimale compressieverhouding. Dat zorgt voor een gering brandstofverbruik en een lage CO2-emissie in vergelijking met een traditionele verbrandingsmotor. Daarbij rijdt de auto prettiger en comfortabeler doordat de motor veel minder geluid maakt. Bovendien is de impact van e-POWER op de luchtkwaliteit in en rond de stad minimaal.

De nieuwste innovatie van Nissan staat voor u klaar

De nieuwe Nissan QASHQAI met e-POWER biedt u een elektrische rijervaring zónder de batterij te moeten opladen met een laadkabel en een oplaadpunt. Bent u benieuwd naar de nieuwste aandrijflijn van Nissan? Kom dan langs tijdens de Nissan Electrified Days! Uw dichtstbijzijnde Nissan-dealer heeft de Nissan QASHQAI met e-POWER voor u klaarstaan in de week van 26 september tot en met 8 oktober 2022. U bent van harte uitgenodigd om zelf het rijplezier te ervaren van onze nieuwe geëlektrificeerde modellen!

Reserveer vandaag nog een proefrit in de nieuwe Nissan QASHQAI met e-POWER bij uw dealer.

Auteur 
  • Nissan