PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Turkse kip met abrikozen

Heerlijk zacht en zoete kip met abrikozen. Een echte aanrader!

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 30+ minuten

Ingrediënten:

1 ui
Stukje gemberwortel (ca. 2 cm)
50 gram gedroogde abrikozen
2 kippenbouten
Kipkruiden zonder zout
Cayennepeper
2 eetlepels vloeibare margarine
1 dl kippenbouillon met minder zout

Bereidingswijze:

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Was de abrikozen en halveer ze.
  4. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met kipkruiden en cayennepeper.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de kip bruin.
  6. Bak de ui mee.
  7. Voeg de gember, de abrikozen en de kippenbouillon toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en volkoren couscous.
Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram volkoren couscous
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 365 kcal 670 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 20 gram 75 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 6 gram 20 gram
Bron(nen):
  • Voedingscentrum

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door Annie (niet gecontroleerd) op zo, 13-11-2016 - 12:43

Bereidingstijd 30min. is n beetje weinig als je eerst alles moet snijden, aanbraden en 45 (!!)min moet laten stoven.
Voor de broccoli met rijst heb je nodig: sperziebonen en couscous!!!