PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

5 x een dagje weg: lekker nazomeren in eigen land

Advertorial
Met z’n tweeën een dagje weg in eigen land; de nazomer is er geknipt voor. Vaak is het nog heerlijk weer en nu de schoolvakanties zijn afgelopen is het ook gedaan met de toeristische drukte. Van kunst en cultuur tot de vrije natuur: 5 tips voor een dagje samen weg.

Kunst en cultuur

Van treinen tot brood, van het menselijk lichaam tot het heelal en van de klassieke oudheid tot de verre toekomst; je kunt het zo gek niet bedenken of er is een museum voor. Dus in welke stemming je ook bent, een dagje weg naar een museum is altijd een goed idee. En Nederland is een echt museumland, dus er is altijd iets interessants in de buurt te vinden. Op Startpagina vind je inspiratie en tickets met korting.

Mini-stedentrip

Van eind september tot half november kan het verrassend vaak lekker zonnig weer zijn. Deze ‘Indian Summer’ is de perfecte tijd voor buitenactiviteiten: de toeristische drukte is voorbij en je kunt nog heerlijk een terrasje pakken. Wat dacht je van een mini-stedentrip in eigen land? Van Groningen tot Maastricht: elke stad heeft zijn eigen karakter en aan het eind van zo’n dag heb je door alle indrukken het gevoel dat je een week weg bent geweest!

De vrije natuur

Zoek je liever de rust op? Denk dan eens aan een lange fietstocht of wandeling. Bijvoorbeeld op de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe. Tip: neem je fotocamera mee. De kleuren van de natuur zijn in deze periode op hun mooist en het zachte zonlicht zorgt voor adembenemende panorama’s.

Sauna en wellness

Ben je toe aan een dagje gezond ontspannen, dan blijft de sauna ‘the place to go’. De Vikingen en de Romeinen wisten het al: een saunabad reinigt lichaam én geest. En de sauna is tegenwoordig echt een uitje waar je rustig de hele dag voor kunt uittrekken. Manicure, pedicure, schoonheidsbehandelingen of een volledige verzorgd diner: neem er de tijd voor! In de nazomer is het vaak nog heerlijk weer waardoor je ook nog geniet van de heerlijke buitenlucht. Een overzicht van de beste sauna’s en aanbiedingen vind je hier.

Gezelligheid in de buurt

Een dagje weg betekent niet direct dat je vér weg moet natuurlijk! Startpagina biedt een overzicht van alle Uitagenda’s per provincie. Bekijk ze maar eens: vaak weet je niet eens wat er bij jou in de buurt allemaal voor leuks te ontdekken is!

Zin in een dagje weg? Via Startpagina vind je de beste tips, inspiratie en actuele aanbiedingen.