PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

5 zaken om op te letten bij een last minute

Advertorial
De voordeligste last minute vakanties boek je ook echt ‘last minute’. Dat betekent dat je flexibel moet zijn in je tijd. En dat je, voordat je gaat boeken, goed na hebt gedacht over een aantal zaken. Anders sta je straks zonder visum op Schiphol voor een trip naar de VS. Hieronder 5 aandachtspunten.

1. Kies voor het avontuur

Laat de populaire bestemmingen als Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije links liggen. In landen als Bulgarije en Kroatië zijn de prijzen laag én de last minutes nog voordeliger. En ook in Albanië en Montenegro schijnt de zon net zo hard als in de populaire Mediterrane landen. Misschien is het hotel minder luxe, maar daar is de prijs dan ook naar. Op Startpagina vind je diverse websites waar je kunt lezen wat eerdere bezoekers vinden van de plek die jij op het oog hebt.

2. Een visum aanvragen?

Voor de Verenigde Staten en landen in het Midden-Oosten is een visum vereist. En zo zijn er nog meer bestemmingen die aan hun bezoekers vragen om een visum te regelen. Dit vraag je aan via de visumcentrale. Lid van de ANWB? Dan krijg je korting op de kosten van een visum. Je kunt in sommige landen na aankomst op de luchthaven nog een visum regelen, maar dat kost tijd die je vast liever anders besteedt.

3. Zijn inentingen nodig?

Dit is er een om op tijd te controleren, juist ook bij een last minute vakantie, want sommige vaccinaties moet je eigenlijk al een paar weken van tevoren halen. Bij de plaatselijke GGD weten ze precies welke inentingen je nodig hebt of je kunt op Schiphol kort voor vertrek naar de Travel Clinic. Check Startpagina voor meer informatie.

4. Last minute prijsverhoging

Altijd weer die kleine lettertjes. Blijf ze lezen om te voorkomen dat je bij de laatste optelsom ziet dat er ineens een hoop belastingen bij zijn gekomen. En controleer altijd de voorwaarden. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan wil je je reis toch kunnen annuleren zonder de volle pond te hoeven betalen.

5. Dubbelcheck: Is de last minute prijs ook écht de laagste?

Als je online zoekt op last minute reizen, zit je bij de aanbieders in de ‘last-minute-winkel.’ Maar als je dan toch in de winkel bent: kijk even rond bij het reguliere aanbod. Het kan zomaar dat je daar een net zo mooie bestemming vindt die toch goedkoper is. Een overzicht van alle last minute aanbieders vind je op Startpagina.

Klaar om te boeken? Startpagina.nl is jouw vertrouwde vertrekpunt!