Een wellness-vakantie? Griekenland!

Advertorial
Griekenland biedt zon, zee, natuurschoon én zalige wellness-bestemmingen. Op Ikaria ervaart u hoe u een lang leven lang gezond kunt blijven. En op het vasteland kunt u ondervinden hoe heilzaam het effect is van warmwaterbronnen.

Het geheim van een gelukkig, gezond en lang leven is ontrafeld. Wetenschappers onderzochten waardoor mensen in bepaalde delen van de wereld langer dan gemiddeld leven. Deze gebieden werden ‘de blauwe zones’ genoemd. Ze liggen verspreid over de aardbol – Okinawa in Japan, Sicilië in Italië, Nicoya in Costa Rica, Loma Linda in de VS en Ikaria in Griekenland – en toch hebben de bewoners ervan veel gemeen. Ze eten veel groenten, fruit, peulvruchten, granen, verse kruiden, noten en plantaardige olie, zoals olijfolie. Ook doen ze dagelijks aan matig-intensieve lichaamsbeweging. Ze hebben weinig stress en veel hechte relaties. Nóg een gemeenschappelijk aspect: ze zijn een actief onderdeel van de gemeenschap.

Ikaria: ervaar het gezonde leven

Één op de drie bewoners van Ikaria wordt ouder dan 90 jaar. Tijdens een verblijf op dit prachtige eiland in de Egeïsche zee ervaart u aan den lijve wat een gezonde leefstijl inhoudt. Je kunt er eindeloos wandelen door de ongerepte natuur. Geniet daarbij van de zuivere lucht en het heldere water dat het eiland omringt. Doe – net als de Ikariots – tussen de middag een dutje. Kies het gezonde voedsel dat hier geserveerd wordt. Dompel onder in het geneeskrachtige water van baden en bronnen. En vooral: maak kennis met de plaatselijke bevolking. Ikariots gaan na een dag werken niet naar huis, maar komen samen met anderen om vreugde en verdriet te delen. Daarbij heten deze gastvrije mensen de bezoekers van het eiland van harte welkom. Op Ikaria ervaart u hoe goed het is om samen met anderen te genieten van wat het leven te bieden heeft.

Het Griekse vasteland: verkwikkend, geneeskrachtig water

De holistische geneeskunde beperkt zich niet tot een behandeling van het lichaam, maar richt zich ook op de psyche. Lange tijd werd dit idee als ‘alternatief’ beschouwd, maar de laatste jaren komt er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat lichaam en geest elkaar inderdaad sterk beïnvloeden. Niet gek dus dat hydro- en balneotherapie opnieuw in opkomst zijn. Want baden in heilzaam bron- of zeewater is dé manier om het welzijn van lichaam en geest te bevorderen.

In Griekenland vindt u hoogwaardige faciliteiten voor hydrotherapie en prachtige hotels die zich richten op balneotherapie. De kennis over hoe water de gezondheid van lichaam en geest bevordert, is eeuwenoud; al ver vóór Christus maakte men hier gebruik van thermaal water.

Baden in warmte en luxe

In Pella, in het noorden van Griekenland, vindt u de schitterende warmwaterbron Pozar Hot Springs. Het mineraalrijke water van 37 °C en het prachtige groen daaromheen kunnen kwaaltjes en zorgen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Maar er zijn meer minerale bronnen waarin u helemaal tot rust kunt komen. Loutraki Thermal Spa (in de Golf van Korinthe) is al sinds de oudheid beroemd om zijn geneeskrachtige bronnen. Een van de meest bekende kuuroorden van het moderne Griekenland is het eiland Evia met de warmwaterbronnen van Edipsos. En natuurlijk vindt u in heel Griekenland luxueuze resorts waar u het helende effect van water kunt ervaren.

Voor meer informatie kijk op: