Gevonden! De beste plekken in Nederland voor een geslaagde vakantie

Advertorial
Het spande er even om, maar gelukkig mogen we deze zomer op vakantie. Toch kiezen veel mensen ervoor dit jaar nog niet naar het buitenland te gaan. En dat is ook helemaal nergens voor nodig. Startpagina.nl heeft namelijk de beste tips voor de perfecte vakantie in eigen land.

Natuurlijk moeten we ons nog steeds aan de maatregelen van het RIVM houden, en dat zullen accommodaties ook doen. Maar met een paar kleine aanpassingen staat niets een geslaagde vakantie in de weg. Startpagina.nl geeft je alvast een paar puike tips!

Heerlijke strandvakantie

Had je je verheugd op een strandvakantie aan de Spaanse of Franse kust? Niet getreurd, aan de Nederlandse stranden is het namelijk ook heerlijk toeven. Huur een strandbedje, neem een stapel boeken en tijdschriften mee, en vergeet vooral niet je goed in te smeren. De lome zomerdagen sluit je af met een hapje en een drankje bij de strandtent. Op zoek naar het ultieme strandgevoel, huur dan een strandhuisje bij bijvoorbeeld Castricum aan Zee, Kijkduin of Hoek van Holland. Een gegarandeerd vakantiegevoel!

Uitwaaien op de Wadden

De Waddeneilanden zijn een van Nederlands populairste vakantiebestemmingen, en terecht. Zodra je op de veerpont stapt, krijg je het vakantiegevoel. Feestgangers gaan graag naar Texel of Terschelling, terwijl rustzoekers beter af zijn op Vlieland of Ameland. Op dat laatste eiland kan je niet alleen prachtig fietsen en wandelen, maar ook golfen, vliegeren, paardrijden en zelfs parachute springen. Heerlijk eten en slapen doe je in Hotel Nobel (Ballum) of Hotel van Heeckeren (Nes). Of je huurt natuurlijk zelf een huisje. Wel zo kneuterig en gezellig. 

De ultieme stedentrip

Voor een geslaagde stedentrip hoef je echt niet naar Rome of Parijs. Ook in onze ‘eigen’ steden is meer dan genoeg te ontdekken. Bezoek een museum, struin door de winkelstraten, maak een stadswandeling en sluit de dag af bij een goed restaurant. Neem bijvoorbeeld Rotterdam. Breng een bezoekje aan De Kunsthal of het prachtige Natuurhistorisch Museum. Wandel door de Witte de Withstraat en ontdek de fijnste restaurants. Slapen doe je in de SS Rotterdam, het oude cruiseschip omgetoverd tot hotel. Bij mooi weer is het heerlijk zitten op het terras op het zonnedek. 

De prachtige Veluwe

Ben je tijdens je vakantie op zoek naar rust en natuur, dan hoef je ook in Nederland niet ver te zoeken. Op de Veluwe vind je de mooiste natuurcampings. Bijvoorbeeld Natuurcamping Landgoed Old Putten op loopafstand van het stadje Elburg. Als je aan de achterkant de camping afloopt, wandel je zo de Veluwe op. Hier geniet je van de rust, de natuur en de dieren van de Veluwe. In Elburg kun je terecht voor wat vertier, een terrasje of een hapje eten. Het beste van twee werelden dus. 

Op zoek naar meer leuke bestemmingen in Nederland? Neem dan eens een kijkje op Startpagina.nl