PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Luxemburg – fascinerende stad

Advertorial
Als het gaat om citytrips en dichtbij-toerisme, heeft de Luxemburgse hoofdstad een streepje voor op zijn Europese buren. Vaker weg, dichterbij huis, dat is ontegenzeggelijk de nieuwe trend! En er zijn maar weinig bestemmingen die zo’n ongeziene veelheid aan contrasten tentoonspreiden.

Luxemburg stad verrast met onverwachte ontdekkingen en een bijzonder uitgebreide keuze aan historische, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Deze hoofdstad van Europa biedt verfijning en blinkt uit door zijn kosmopolitische karakter maar toont tegelijk de charme en vriendelijkheid van een stad op mensenmaat. Tel daarbij de door UNESCO als werelderfgoed geklasseerde versterkingen, de hedendaagse architectuur en kunst van het plateau van de Kirchberg en de culturele overvloed op, en u heeft stof genoeg voor een ongeëvenaard ontdekkingsweekend!

Versterkte stad

Weinig steden kunnen bogen op zo’n aanbod aan indrukwekkende contrasten als Luxemburg. In de loop van zijn duizendjarige geschiedenis onderging deze stad, het oude Lucilinburhuc, leengoed van Sigefroi, de eerste graaf van Luxemburg, een gedaanteverwisseling naar de welvarende metropool die het vandaag is. De bewogen eeuwen weerspiegelen zich in het indrukwekkende decor van de monumentale stadsversterkingen.

UNESCO werelderfgoed

Ondanks het feit dat de vesting grotendeels ontmanteld werd tussen 1867 en 1883, getuigt ze op indrukwekkende wijze van de bewogen geschiedenis van de hoofdstad van het Groothertogdom. Het machtige bastion en de historische binnenstad staan sinds 1994 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wie Luxemburg bezoekt, kan niet voorbij aan de Kazematten van de Bock, één van de meest bezochte sites van de hoofdstad. De gangen en muren van het oude fort spelen trouwens niet zelden een hoofdrol als decor voor menig stadsfestival en cultureel evenement voor het grote publiek aan de voet van de kliffen (Blues’n Jazzrallye, vuurwerk voor de nationale feestdag...).

Culturele stad

Een topografie van diepe rivierkloven werd bedwongen met meer dan 100 bruggen die de verschillende historische en hedendaagse wijken met elkaar verbinden. De bevolking is polyglot en kosmopoliet. Bijna 70% van 115.000 inwoners is van oorsprong niet-Luxemburger. Het is dan ook onvermijdelijk dat deze uitgesproken diversiteit zich weerspiegelt in een veeltalig en internationaal cultureel aanbod.

Infrastructuur en cultuuraanbod

Dankzij een uitstekende infrastructuur en overvloedig cultuuraanbod fungeert Luxemburg stad bij uitstek als culturele bestemming. De laatste jaren openden een keur aan nieuwe musea en concertzalen hun deuren. Daarnaast vinden het hele jaar door festivals plaats met internationale weerklank.

De goede dingen des levens

Zowel de Kelten, Galliërs als Romeinen verbouwden hun wijn in de vallei van de Moezelrivier. Door de eeuwen heen droegen ze hun knowhow over en werden hun technieken met succes verbeterd. De befaamde Luxemburgse crémant (die volgens de traditionele champagnemethode geproduceerd wordt) wint voortdurend internationale prijzen en de wijnen volgen deze trend natuurlijk ook. En waarom zou u deze poëzie in fles ook niet combineren met een uitstekende maaltijd? Naast een uitgebreide waaier aan eetgelegenheden voor ieders budget, biedt Luxemburg niet minder dan 11 Michelin sterrenrestaurants.