Met de Trans-Siberië Express van Beijing naar Moskou

Beleef nu zelf een van de meest fascinerende treintrajecten ter wereld: de Trans-Siberië Express. De reis langs deze befaamde route maakt u met de comfortabele ‘Zarengold’ privé- trein, de ultieme manier om deze route tot in detail te ervaren. Van Beijing, via Mongolië naar Moskou. Een unieke ervaring!

Deze reis wordt uitgevoerd door Incento.

Deze reis is een reis van contrasten. U maakt kennis met de geschiedenis, natuur en cultuur van zeer verschillende landen in het verre Oosten! U start u reis in Beijing. Hier heeft u voldoende tijd om te acclimartiseren en zult u de voornaamste bezienswaardigheden gaan bezoeken. De Grote Muur, tevens één van de zeven wereldwonderen, is één van de hoogtepunten. Daarnaast komen ook de Hemelse tempel, de ming-graven de de Verboden stad allemaal aan bod. Vervolgens vertrekt u richting het uitgestrekte en ongerepte Mongolië. In Ulaanbaatar logeert u zelfs één nacht in een authentieke Ger (tent) in de fraaie Mongoolse Alpen, een indrukwekkende ervaring. Een wandeling door dit schitterende gebied is ook zeker een aanrader.
U reist verder door prachtige natuur naar Ulan Ude en het schitterende Baikalmeer in Siberië. Vervolgens reist u westwaarts en maakt u excursies in Irkutsk, Novosibirsk, Jekaterinburg en Kazan.
Deze bijzondere treinreis eindigt in Moskou, waar u maar liefst twee dagen verblijft!

Reisleiding

U reist in een internationaal gezelschap. Tijdens de gehele reis is zowel Engels- als Duitssprekende reisleiding. Bij meer dan 20 Nederlandse deelnemers is er ook Nederlandse reisleiding. Er reist tevens een arts mee aan boord van de trein!

Van dag-tot-dag programma

Dag 1: Amsterdam-Beijing
Vertrek voor rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing
In de loop van de ochtend aankomst op de luchthaven van Beijing. U wordt er opgewacht en naar uw hotel gebracht. De middag is vrij om te acclimatiseren. 's Avonds volgt een diner in het hotel of nabijgelegen restaurant.

Dag 3 en 4: Beijing
Gedurende deze dagen bezoeken we op de eerste ochtend de Hemelse Tempel en het Tiananmen Square (Plein van de Hemelse Vrede). ’s Middags maken we tochtje per rickshaw door een Hutong-wijk en bezoeken een Chinese familie. ’s Avonds is er een diner in het hotel. De volgende dag maakt u een excursie naar de beroemdste bezienswaardigheid van China, de Grote Muur bij Badaling. Ook worden de Ming-graven bezocht, de laatste rustplaats van 13 keizers uit de Ming dynastie. Op de laatste avond in Beijing kunt u genieten van een diner met Peking-eend, dé specialiteit van de stad.

Dag 5: Beijing en vertrek naar Mongolië
’s Ochtends bezoekt u de indrukwekkende Verboden Stad. Na de rondleiding is er een lunch. ’s Avonds volgt de transfer naar het station waar u aan boord gaat van de speciale Chinese trein. De rit naar de grens met Mongolië duurt ongeveer 16 uur; u logeert een nacht in een 2-persoonscoupé.

Dag 6: Door de Gobi woestijn
Tegen het middaguur bereikt de trein de stad Erlian op de Chinees/Mongoolse grens. Hier stapt u over in de gereedstaande ‘Zarengold’ privé-trein. Vanwege verschillende spoorbreedtes kan de Russische ‘Zarengold’ niet tot Beijing rijden. Tijdens de grensstop heeft u wat tijd om de lokale markt te verkennen. Daarna begint de ‘Zarengold’ aan zijn reis door de uitlopers van de Gobi woestijn en over de groene steppes van Mongolië.

Dag 7: Ulaanbataar en de Choijin Lama Tempel
Als u vroeg opstaat, kunt u vanuit de trein de prachtige landschappen van Centraal-Mongolië bewonderen In de loop van de ochtend bereikt de trein Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Uw grote bagage kunt u in de trein achterlaten. U neemt alleen mee wat u voor één nacht nodig heeft. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u het bizarre Choijin Lama Tempel Museum bestaande uit vijf boeddhistische tempels met bijzondere architectuur. Daarna rijdt u per touringcar door een schitterend landschap naar de Mongoolse Alpen ten oosten van de stad. De komende nacht verblijft u in een authentieke Ger (tent) in een Mongools nomadendorp, een bijzondere belevenis, vooral voor de natuurliefhebber! ’s Middags kunt u een wandeling maken in de heerlijke omgeving van het dorp. U ziet er paardenkuddes en ruwharige yaks: de Tibetaanse runderen. ’s Avonds diner met muziekvoorstelling in het gerkamp.

Dag 8: De Mongoolse Alpen
’s Ochtends bezoekt u een nomaden-familie en ziet u hoe deze mensen leven en werken. Rond lunchtijd wordt voor u een kleine Mongoolse ruitershow opgevoerd. In de loop van de middag keert u terug naar Ulaanbaatar waar u weer aan boord gaat van de ‘Zarengold’ voor het vervolg van de treinreis richting Siberië!

Dag 9:  Ulan Ude
Vandaag neemt u afscheid van de Mongoolse steppes. De reis gaat door het dal van de Selenga, de grootste rivier van Mongolië die uitmondt in het Baikalmeer. U rijdt naar Ulan Ude waar de trein de hoofdroute van de Transsiberische Spoorlijn bereikt. Hier kunt u een stadswandeling maken of deelnemen aan een stadsrondrit. Daarna vertrekt de trein richting het Baikalmeer.

Het oude spoortraject langs het Baikalmeer
Het Baikalmeer was het grootste obstakel voor de eerste Trans-Siberië Express. Ingenieurs hadden uitgerekend dat een spoorweg om het meer heen heel duur zou zijn, vanwege de kliffen en het rotsgebergte. In opdracht van de Russische regering bouwde een Engelse firma een ijsbreker, Baikal genaamd, waarop complete treinstellen konden rijden. Vanaf 1900 werden de reizigers vanuit Port Baikal overgezet naar Babushkin. Vanaf hier kon men per trein verder reizen naar Oost-Rusland en Japan. In strenge winters werden de treinpassagiers met paardentrojka’s over het dichtbevroren meer vervoerd. Na 1945 is het huidige traject van de spoorlijn in gebruik genomen. Hierdoor is het oude traject langs het meer naar Port Baikal buiten gebruik geraakt. Over deze nostalgische spoorlijn rijdt de ‘Zarengold’.

Dag 10: Baikalmeer
De hele dag wordt besteed aan het Baikalmeer. ’s Ochtends volgt de trein enkele uren het verstilde traject van de oorspronkelijke Transsib route langs de oevers van het meer. De rit voert over tientallen bruggen en viaducten en door enkele korte tunnels. Op een tweetal bijzonder mooie plaatsen blijft de trein enige tijd stilstaan, zodat u volop kunt fotograferen en de natuur en de indrukwekkende stilte in u kunt opnemen. Vanuit Port Baikal kunt u een korte bootocht op het Baikalmeer maken. Ook kunt u een duik in het meer maken of een schilderachtig Baikaldorpje bezoeken. Bij goed weer bestaat het diner deze avond uit een Baikal-picknick op de oever van het meer. Overnachting aan boord van de trein als deze onderweg gaat naar Irkutsk.

Dag 11: Irkutsk
Vandaag rijdt de ‘Zarengold’ het station van Irkutsk binnen. In de tsarentijd was dit de hoofdstad van Oost-Siberië. Het wordt ook wel het “Parijs van Siberië” genoemd.  Tijdens de excursie ziet u o.a. schilderachtige houten huizen en het nieuwe standbeeld van Alexander III en de levendige markthal. Na de lunch bezoekt u het openluchtmuseum “Leven en werken in het Tijdperk van de Tsaren”. Vannacht logeren we in een centraal gelegen 3-sterren hotel in Irkutsk. (Gasten in de Bolshoi-categorieën logeren in hetzelfde hotel in een deluxe kamer of suite).  Uw grote bagage kunt u in de trein achterlaten want deze blijft op u wachten. U neemt alleen mee wat u voor een nacht nodig hebt.

Dag 12: Aan boord van de trein
Na het ontbijt vervolgt uw privé-trein zijn reis door het afwisselende landschap van Oost-Siberië met zijn bergen, kristalheldere rivieren en groene heuvels. Aan boord van de trein kunt u een interessante lezing over Siberië bijwonen. De keukenchef zal opnieuw zijn kookkunsten demonstreren door een speciaal “Tsaren-feestmaal” te bereiden. De traditionele Russische gastvrijheid ervaart u ook tijdens een wodkaproeverij.

Dag 13: Novosibirsk
Tegen de middag bereikt de trein Novosibirsk, de grootste stad van Siberië. Tijdens de rondrit door deze echte Sovjet-stad ziet u o.a. het imposante Transsiberië-monument en de machtige Ob-rivier die van bron tot monding in de Noordelijke IJszee ca. 5.000 km lang is. ’s Avonds vervolgt de trein zijn reis in westelijke richting.

Dag 14: Jekaterinburg
’s Middags aankomst in Jekaterinburg, de belangrijkste stad in de Oeral. Deze stad werd in 1723 door tsaar Peter de Grote gesticht en is vooral bekend als de plaats waar in 1918 de laatste Russische tsaar Nikolaj II met zijn familie werd vermoord. We brengen een bezoek aan deze plek waar nu een kathedraal staat als herinnering aan deze historische gebeurtenis. Nadat u bent teruggekeerd in de trein gaat de reis verder en rijdt u het Europese continent binnen.

Dag 15: Kazan
Na het ontbijt arriveert u in Kazan, de oude hoofdstad van de Tataren, op de oevers van de Wolga. Tijdens het bezoek aan het schitterende Kremlin (Werelderfgoedlijst) met prachtig uitzicht over de Wolga vertelt de gids u over de eertijds woelige, vaak bloedige betrekkingen tussen Tartaren, Kozakken en Russen. Lunch in een restaurant in de stad.  ’s Avonds, in het restaurantrijtuig van de trein, neemt u alvast afscheid van de vriendelijke treinbemanning.

Dag 16: Moskou
Tegen de middag arriveert de ‘Zarengold’ in Moskou en wordt u naar uw hotel gebracht. ’s Middags brengt u  een bezoek aan het beroemde Kremlin met zijn prachtige kathedralen. Enkele gebouwen kunt u ook van binnen bezichtigen.
Na afloop van het diner kunt u deelnemen aan een ‘Moscow by Night’ rondrit van een uur met stops bij het Rode Plein en twee van de schitterende metrostations van Moskou. Overnachting in een 4-sterren hotel. (Gasten in de Bolshoi-categorieën logeren in een 5-sterren hotel of in een deluxe kamer of suite in hetzelfde hotel ).

Dag 17: Moskou en vlucht naar Amsterdam
Na het ontbijt in uw hotel vertrekt u voor een stadsrondrit door Moskou. U ziet de Verlosserkerk, de Lomonosov-universiteit,  het Rode Plein met de kleurrijke Basiliuskathedraal, het beruchte voormalige KGB-hoofdkwartier en het Witte Huis. Na de lunch wordt u naar de luchthaven van Moskou gebracht voor de KLM-vlucht van ruim 3 uur naar Amsterdam. Aankomst op Schiphol in de loop van de avond.  U bent een ongelofelijke reiservaring rijker!

Vertrek- en prijsinformatie

Reisdata:
- 16 t/m 1 juni 2014
- 9 t/m 25 juli 2014
Minimum aantal deelnemers: 120

Inbegrepen:

 • Vluchten per KLM: Amsterdam-Beijng en Moskou-Amsterdam, inclusief belastingen en brandstofheffingen;
 • Reis per ‘Zarengold’ trein van Erlian (Chinese grens) naar Moskou met accommodatie in de geboekte categorie. Van Beijing tot Erlian (16 uur) een nacht accommodatie in Chinese slaaprijtuigen in tweepersoons coupés (Cat. I: in vierpersoons coupés). De Chinese trein heeft geen slaaprijtuigen in de Nostalgie-Comfort en Bolshoi categorieën;
 • Verblijf in 4-sterren hotels in Beijing en Moskou, een 3-sterren hotel in Irkutsk en een ger-tent nabij Ulaanbaatar (of desgewenst: een 3-sterren hotel in Ulaanbaatar);
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis, vanaf het diner op de eerste dag t/m de lunch op de laatste dag;
 • Alle transfers, excursies en entertainment volgens programma, inclusief entreegelden;
 • Diensten van ervaren Engels- en Duitssprekende tourmanagers  en gidsen aan boord van de Zarengold evenals lokale gidsen tijdens de excursies;
 • Bij meer dan 20 deelnemers uit Nederland ook Nederlandse reisleiding;
 • Bagageservice op alle stations;
 • Rickshaw-tocht door een Hutong-wijk in Beijing
 • Wodkaproeverij aan boord van de ‘Zarengold’;
 • Vrijwel dagelijks lezingen over de landen, volken en culturen langs de reisroute;
 • Meereizende arts aan boord van de ‘Zarengold’ van de Chinese grens tot Moskou;
 • Uitgebreide reisinformatie alsmede een informatie- en kennismakingsbijeenkomst.

Niet inbegrepen:

 • Drankjes;
 • Visumkosten;
 • Verzekeringen (reisverzekering met werelddekking verplicht);
 • Fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking