Ontdek de Kop van Noord-Holland

Win een arrangement voor twee

Advertorial
In dit authentieke stukje Nederland vindt u prachtige, ongerepte natuur. Goed voor vele fiets-, wandel- en vaarroutes door oer-Hollands laagland, langs de kust, door de polder of historische dorpen. In de Kop valt voor iedereen van alles te ontdekken.

Huis van de Wadden 

De authentieke B&B het Huis van de Wadden in Den Oever is gevestigd in een vroegere herberg. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. In de gemeenschappelijke ruimte kun je terecht voor het ontbijt. De gastvrouw geeft diverse workshops.

Garnalen vissen 

Vaar mee door de visserijhaven van Den Oever en langs de spuisluizen van de Afsluitdijk. Onderweg bekijkt u de vangst en komt u langs zeehonden die u vanaf geringe afstand goed kunt bekijken. Tijdens de terugvaart worden de grote garnalen aan boord gekookt.

Restaurant Bruisend 

Het restaurant ligt direct achter de dijk aan de Waddenzee in Den Oever. Waar mogelijk komen de producten uit de buurt, zo komt de vis rechtstreeks vanaf de kotter. De vleesgerechten worden bereid op een lava grill BBQ voor een unieke en verfijnde grillsmaak.

Fietsen op Wieringen

Wieringen was vroeger een eiland. Nu nog zie je dat terug. Al fietsend komt u langs dijken, Middeleeuwse kerken, de Waddenzee, uitkijkpunten en door polders. Met een uitstekend fietsroutenetwerk en afstapmogelijkheden genoeg voor een welverdiende pauze.

Polderbos 

Vroeger was de Wieringermeerpolder nog een groot meer, nu liggen er twee gevarieerde bossen. In het Robbenoordbos kunt u heerlijk wandelen en fietsen, het aangrenzende Dijkgatbos is een halfopen bosgebied. U komt hier heerlijk tot rust.

Botgat 

In het duingebied Botgat bij Callantsoog lag nog niet lang geleden een schietbaan van Defensie. Dat is allemaal opgeruimd en mag weer natuur worden. U kunt een mooie wandeling maken en de prachtige duinen bekijken vanuit de uitkijktoren.

Hortus Overzee 

In de binnenstad van Den Helder vindt u de geheime tuinen van Hortus Overzee. Verwonder u bij de kleurige collectie in- en uitheemse planten en geniet in de rustgevende Japanse tuin met stromend water en natuurstenen bruggetjes.

Atlantikwall Centrum

Maak kennis met het chronologische verloop van de Tweede Wereldoorlog, de geografie van de Atlantikwall en verhalen uit de oorlogsgeschiedenis van Den Helder. Ook belicht de expositie de positie van de Atlantikwall in het Waddengebied.

Proef de streek 

De Kop van Noord-Holland is omringd door drie kusten. Niet zo gek dus dat in de restaurants veel verse vis op de kaart staat. Ook wordt in de Kop veel gekookt met biologische, lokale en duurzame producten. Zo ook bij Robuust in Den Helder. Een klein restaurant met een originele menukaart.

Win!

Maak kans op een geheel verzorgd verblijf voor 2 personen in de Kop van Noord-Holland.

Het arrangement bestaat uit:

•    Overnachting en ontbijt bij het Huis van de Wadden 
•    Excursie garnalen vissen bij De Groot Recreatie en huurfietsen
•    Diner in Restaurant Bruisend in Den Oever

Ga naar ontdekdekop.nl en laat uw gegevens achter. De actie loopt t/m 20 oktober 2020.