Zo blijft u lezen. Ook als uw ogen minder worden

Advertorial
Veel mensen gaan er graag voor zitten. Voor een goed boek of hun favoriete tijdschrift. Wat als dat niet meer gaat door slecht zicht of omdat het vasthouden van een boek lastig is? Dan is er Passend Lezen; een bibliotheek vol gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

Verhalen inspireren, motiveren en laten ons de waan van de dag vergeten. Daarom is het zo belangrijk om altijd toegang tot verhalen te hebben, ongeacht op welke manier deze te lezen zijn. Bibliotheekservice Passend Lezen biedt ruim 80.000 gesproken boeken, hoorspelen en hoorcolleges, maar ook grootletter en braille. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Er is voor ieder wat wils. Daarnaast biedt Passend Lezen bijna alle landelijke en regionale kranten en een groot aanbod aan tijdschriften om naar te luisteren en/of digitaal te lezen. Zo blijft u midden in het leven staan en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Gemakkelijk, altijd en overal luisteren

Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren. Via de Daisylezer-app kunt u gemakkelijk via de tablet of telefoon naar de lectuur van Passend Lezen luisteren. Deze app is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Ook via de website van Passend Lezen is alle lectuur te beluisteren. Uiteraard is het ook mogelijk om de gesproken lectuur fysiek thuis te ontvangen door middel van Daisy-cd’s. Deze cd’s kunt u zonder internet beluisteren via een leeshulpmiddel zoals de Daisyspeler, welke vergoed kan worden door de zorgverzekeraar. 

Bibliotheek voor mensen met een leesbeperking

Passend Lezen is er voor mensen die blind of slechtziend zijn, maar ook voor mensen met neurologische aandoeningen (afasie en dementie) en motorische problemen (reuma, MS of Parkinson). Een lidmaatschap kost €30,- per jaar voor volwassenen.

Gratis informatieboekje

Wilt u meer weten over de diensten en mogelijkheden van Passend Lezen, voor uzelf of een ander? Vraag dan de gratis Wegwijzer ‘Zo blijf je lezen’ aan. Dit is een handig digitaal informatieboekje waarin alle ins en outs over Passend Lezen verzameld zijn. Vraag de Wegwijzer nu gratis aan.