De leukste apps om Sinterklaas te vieren

Er worden massaal apps ontworpen voor de smartphone en tablet. Zo zijn er ook varianten voor de feestdagen: Plus zet de leukste sinterklaas-apps op een rij.

ZingSint

Wie aan Sinterklaas denkt, krijgt meteen de befaamde liedjes in zijn hoofd. 'Sinterklaas kapoentje', 'zie de maan schijnt door de bomen' of 'zie ginds komt de stoomboot'; iedereen kan het veilloos meezingen. De app ZingSint is ontworpen voor kinderen om die liedjes op jonge leeftijd te oefenen. Terwijl de melodie klinkt, kunnen ze de tekst volgen op scherm.

Geschikt voor: iOS/Apple
Downloaden kan hier (0,99 cent)

De Club van Sinterklaas

Het meest populaire Sinterklaasprogramma van de laatste jaren is 'De Club van Sinterklaas'. De makers hebben ook een app ontwikkeld. Kinderen kunnen spelletjes spelen, meezingen op de muziek, videoclips en afleveringen bekijken en luisteren naar de nieuwe voorleesverhalen die worden verteld door Sinterklaas zelf.

Geschikt voor: iOS/Apple en Android
Downloaden op iOS (gratis)
Downloaden op Android (gratis)

Kleine Klaas

Deze app bevat tien korte verhaaltjes over een nog jonge Sinterklaas, die eerder te zien waren op televisiezender Nickelodeon. De verhaaltjes worden voorgelezen door Erik van der Hoff. Elk verhaal duurt zo’n vijf minuten. Daarnaast bevat de app 'Kleine Klaas' twee voorleesverhalen en een knutselpagina.

Geschikt voor: iOS/Apple
Downloaden kan hier (gratis)

De Sinterklaas App

Deze app is een echte verzamelapp. Hij bevat fragmenten van nummers van acht Sinterklaas-cd’s en filmpjes van de liedjes. Ook biedt de app afleveringen van het Sinterklaas Journaal, De Club van Sinterklaas, een rijmwoordenboek en Wist je dat-jes.

Geschikt voor: iOS/Apple
Downloaden kan hier (gratis)

Ook handig

Als u geen groot dichter bent, hebben wij de gouden tips voor u om een mooi sinterklaasgedicht te schrijven.

Reactie toevoegen

1 Reactie