25 tips voor happy camperaars

Met deze praktische tips wordt ook úw campervakantie in Amerika een succes!

1
Neem indien mogelijk een directe vlucht naar de plaats waar u uw camper huurt, plus een overnachting in een airporthotel, om fit en uitgerust in uw camper te stappen. Vaak verplicht de camperverhuurder een overnachting alvorens u de camper kunt ophalen.

2
Neem een kompasje mee. Alle wegen in Amerika worden met North, South, East of West aangeduid, en het is wel zo handig als je weet waar het noorden is (let op: dit is de globale richting van de weg, en soms moet u bijvoorbeeld eerst een stukje zuid om uiteindelijk naar het westen te rijden). Een thermometer is ook prettig, liefst eentje waarop zowel graden Celsius als Fahrenheit worden aangegeven. Er zijn mini-thermometers gecombineerd met kompas te koop.

3
Neem van huis uw eigen slaapzak en katoenen beddengoed mee, of koop het de eerste dag in Amerika. Amerikaanse slaapzakken zijn weinig comfortabel en niet al te warm. Het beddengoed is veelal van 100 procent kunststof.

4
Vergis u niet in de enorme afstanden in Amerika. Als u een langere afstand wilt rijden, huur de camper dan minimaal drie weken.
 
5
Rij niet meer dan gemiddeld 150 mijl (250 km) per dag. Hiermee bent u drie tot vier uur onderweg, en dat is een mooi gemiddelde. Soms kan een echt lange reisdag, maar kies dan voor de snelweg en rij niet meer dan 400 mijl (circa 650 km).
 
6
Tank tijdig, zeker als u naar afgelegen gebieden gaat. Met een tank van 55 gallons (ruim 200 liter) rij je ruim 800 kilometer (een camper verbruikt 1 liter op 4 kilometer). Een gallon (3,79 liter) kost $3,20 tot $4 (september 2008). Wij reden 5500 km en dat kostte ons $1300 aan benzine (€850). Ter vergelijking: zo’n reis zou in Europa ruim €2000 benzine kosten.

7
Las enkele rustdagen in, én dagen waarop u een activiteit plant, zoals een excursie, stadsbezoek of een wandeling. Op de website van Rand McNally kun je via Tripmaker een complete reisroute maken en alle afstanden precies laten berekenen (www.randmcnally.com).

8
Zoek bijtijds een camping, liefst bij daglicht, en kijk in de kampeergidsen (meegeleverd bij de camper) of de camping open is. Vaak kun je er wel staan, maar zijn de douches en wc’s vanwege het seizoen gesloten. Elektriciteit aansluiten kan vrijwel overal, behalve op sommige campings in de nationale parken.
 
9
Vrij kamperen mag niet in Amerika, tenzij het anders staat aangegeven. Vanwege uw veiligheid wordt vrij kamperen ontraden.

10   
De mooiste campings liggen in de nationale parken, soms met volledige hookup, soms met alleen een toiletgebouwtje.

11
Veel campings in Amerika zijn in de winter en het voorjaar gesloten. In de nationale parken zijn de campings het hele jaar open, maar u hebt daar geen water en elektriciteit. Dat betekent dat je voor de verwarming of koeling van de camper afhankelijk bent van de generator. Omdat dit ding nogal wat geluid produceert mag je de generator op veel campings ’s avonds na 8 uur niet gebruiken. En let op: niet elke camper heeft een generator.

12   
Afwassen in het sanitairgebouw van een camping is in Amerika niet gebruikelijk, er zijn geen voorzieningen zoals op Europese campings. Daarentegen zijn de voorzieningen om een wasje te draaien vaak zeer goed.

13       
Wie veel apparatuur meeneemt zoals camera’s, laptops, mp3-spelers en telefoons, kan voor problemen komen te staan als er een aantal dagen achtereen geen elektriciteit beschikbaar is. Maar soms kunt u uw apparatuur opladen in een restaurant. Als de generator is ingeschakeld kunt u uw spullen ook opladen.

14   
De lengte, hoogte en breedte van een camper wijken nogal af van een standaardauto. De airco op het dak maakt uw camper vaak te hoog voor overkappingen bij tankstations en McDrives. Wees ook alert op uitstekende en overhangende takken, bermafscheidingen en parkeerpaaltjes. Maak een handig waarschuwingsbriefje met de hoogte, breedte en lengte van de camper (ook in inches!), en plak dat op het dashboard.

15  
Koop de eerste dag een paar rubberen huishoudhandschoenen om bij het lozen van de vuilwatertanks de handen schoon te houden. Leeg eerst de zwarte tank, en daarna de grijze. Op deze manier spoel je de afvoerslang schoon. Let op dat u bij het vullen van de watertanks de verswaterslang gebruikt. Het water in de tanks van de camper is niet geschikt voor consumptie. Koop daarom de eerste dag in de supermarkt enkele jerrycans met bronwater, voor thee- en koffiewater en voor het bereiden en schoonmaken van voedsel.

16
Wie oven en magnetron wil gebruiken, moet een ovenschaal aanschaffen. In de supermarkt zijn aluminium wegwerpschalen te koop voor in de oven (niet in de magnetron). Hoef je de koekenpan niet te demonteren.

17
Bewaar de plastic tassen of papieren boodschappenzakken van de supermarkt als afvalzakken in uw camper.

18
Neem een tafelkleed mee, of koop er een in de supermarkt, voor op de picknicktafel op de camping – die zijn niet altijd even schoon.

19
Laat in een nationaal park nooit etensresten of afval slingeren buiten de camper. Zo voorkomt u ongewenst bezoek van beren of andere wilde dieren.

20          
Zoek de laatste nacht een camping in de buurt van het verhuurstation, zodat je alle tijd hebt om in te pakken en de camper schoon en afgetankt in te leveren voor 11 uur ’s ochtends.

21
De glazen die bij de inventaris worden geleverd breken gegarandeerd tijdens het rijden door het gerammel. Wikkel de glazen direct in papier en berg ze veilig weg. Koop wat plastic wegwerpglazen om te gebruiken.

22
Bekijk voor uw vertrek de inventarislijst van uw camper (te vinden op de webstite van de verhuurder). Zo kun je handige spullen zoals een schaar, rasp, of afwasborstel meenemen, of op het boodschappenlijstje zetten voor de eerste dag.

23
Echte koffieliefhebbers vinden de koffie in Amerika vaak te slap. Zakjes Nederlandse oploskoffie meenemen is dan een idee, want die smaakt beter dan oploskoffie in de Amerikaanse supermarkten.

24
Tacobell is een fastfoodketen die redelijk (Mexicaans) voedsel serveert. Koop een aantal extra burrito’s en leg deze in het vriesvak – voor tussendoor of voor dagen waarop u geen zin heeft om uitgebreid te koken.

25
De meeste campingplaatsen hebben een vuurplek en een barbecue. Kolen koopt u in de supermarkt. Bij benzinestations (goedkoop) en op de campings (duur) zijn zakken brandhout te koop om een lekker kampvuurtje mee te stoken.
Bron 
  • Plus Magazine