PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Bijverdienen in de AOW

Ik ben gepensioneerd en ik wil weer parttime gaan werken. Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn AOW en pensioen zonder dat het gekort wordt?

Een inkomen wordt nooit met AOW of pensioen verrekend. Wel ­betaalt u over uw inkomen loonbelasting en de inkomens­­­afhankelijke premie voor de zorgverzekering. U hoeft geen AOW-premie te betalen. Dat scheelt in de eerste en tweede schijf (in 2012 tot een bedrag van €33.863) 17,9 procent.

UPDATE: naar aanleiding van reactie. Als u een toeslag krijgt voor een jongere partner, kan uw inkomen wel gevolgen hebben. De toeslag wordt (afhankelijk van het inkomen) met maximaal 10% gekort.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl

Reactie toevoegen