De lekkerste eiergerechten voor de paasbrunch

Appeltje eitje! De lekkerste eiergerechten voor de paasbrunch, en nog makkelijk te bereiden ook.

Voor een heerlijke paasbrunch vindt u hieronder de vier lekkerste eiergerechten, die uw paasdagen net dat beetje extra geven.

Gegratineerde eieren op jonge bladsla
Hoofdgerecht voor 4 personen

• 6 scharreleieren • 75 g belegen kaas • 50-75 ml slagroom
• 1 ½ eetlepel fijngehakte dragon • versgemalen peper, zout
• 2 eetlepels olijfolie extra vierge • ½ eetlepel witte wijnazijn
• 75 g gemengde bladsla

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook intussen de eieren in
± 8 minuten hard. Meng de kaas met zoveel slagroom dat een dik papje ontstaat. Schep de dragon en wat peper en zout door het papje. Klop een dressing van olie, azijn, peper en zout. Schep de ­dressing door de sla. Laat de eieren schrikken onder koud ­stromend ­water, pel ze en halveer ze in de lengte. Leg ze naast elkaar in een passende ovenvaste schaal. Schep op ieder ei een beetje van het kaasmengsel en gratineer de eieren in een voorverwarmde oven gedurende ± 5 minuten. Verdeel de sla over vier bordjes en leg de ­eihelften erop. Serveer direct.
Lekker met gebakken krieltjes.
Bereidingstijd: ± 30 minuten

Caesar salade
Hoofdgerecht voor 4 personen

• 3 dikke sneetjes boerenwitbrood • 2 teentjes knoflook
• 6 eetlepels olijfolie traditioneel • 12 ansjovisfilets (uit blik)
• ½ citroen • 4 eetlepels olijfolie extra vierge • versgemalen ­peper, zeezout • 2 kropjes little gem sla • 75 g veldsla • 4 scharreleieren • stukje parmezaanse kaas

Scheur de sneetjes brood in stukjes. Pel de knoflook. Verhit de olijfolie traditioneel in een koekenpan, bak de broodstukjes al omscheppend bruin en pers er tijdens het bakken de knoflook boven uit. Laat de croutons afkoelen. Dep de ansjovis droog met keukenpapier. Pers de citroen uit. Klop een dressing van de olijfolie extra vierge, het citroensap en peper en zout. Haal de blaadjes sla los, was ze en droog ze in een slacentrifuge. Kook de eieren 4-5 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren. Schep de little gem, de veldsla en de dressing door elkaar. Verdeel de ansjovis, de croutons en de eiparten erover. Schil met een aardappelmesje mooie krullen van de kaas en strooi ze over de salade.
Bereidingstijd: ± 30 minuten

Kulebyaka
Hoofdgerecht (Russisch) voor 4 personen

• 300 g blokjes spinazie (diepvries) • 9 plakjes bladerdeeg (diepvries) • 4 eieren • 1 blikje rode zalm • tarwebloem • 200 g gekookte witte rijst • 4 eetlepels kookroom • peper, zout

Ontdooi de spinazie (in een zeef) en het deeg. Kook 3 eieren 8-10 minuten en pel ze. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en ­verdeel de vis in stukjes. Leg 8 plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap (± 25 x 25 cm). Steek uit het laatste plakje bladerdeeg visjes (ter garnering). Splits het ongekookte ei. Druk het vocht uit de spinazie. Schep rijst, spinazie, zalm, room, eierdooier, peper en zout door elkaar. Verdeel de helft van het mengsel over de helft van het deeg. Leg de eieren erop. Verdeel de rest van het mengsel erover. Vouw de deeglap over het rijstmengsel en druk de randen goed vast met een vork. Leg de ­kulebyaka op een ingevet bakblik. Garneer met de visjes en bestrijk alles met ­eiwit. Zet 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bak hem in ± 45 minuten goudbruin en gaar.
Bereidingstijd: ± 30 minuten (+ 20 min. rusttijd en 45 min. in de oven)

Omelet met feta en bieslook
Hoofdgerecht voor 4 personen

• 15 g bieslook • 1 jalapeño peper • 150 g feta • 5 eieren (groot) • 30 g tarwebloem • versgemalen peper, zout • 50 g versgeraspte jong belegen kaas • 20 g boter

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Knip 1/3 deel van de bieslook fijn en de rest in stukjes van ± 3 cm. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Klop 4 eieren met 4 eetlepels water, de bloem, de fijngeknipte bieslook en wat peper en zout los. Schep de rest van de bieslook met de jalapeño, feta, geraspte kaas, het overgebleven ei, en wat peper en zout door elkaar. Verhit de helft van de boter in een ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag. Bak van de helft van het eimengsel een omelet en schud hem uit de pan. Verhit de rest van de boter. Schenk de rest van het eimengsel in de pan en bak deze omelet ± 3 minuten. Verdeel het fetamengsel erover. Leg de andere omelet erop, druk met een spatel iets aan en schuif de koekenpan in de voorverwarmde oven. Laat de omelet in ± 15 minuten goed warm worden en de binnenkant bijna helemaal stollen. Serveer ’m in stukjes of in punten. Lekker met geroosterd witbrood.
Bereidingstijd: ± 25 minuten en ± 15 minuten in de oven

Auteur