Goedkope supermarkt en elektronicazaak winnen van groothandel

Altijd al jaloers geweest op ondernemers met een Makro pasje, die voordelig inkopen doen bij de groothandel? Niet getreurd. Bruingoed en levensmiddelen koop je vaak net zo goedkoop of zelfs goedkoper bij de gewone winkel, ontdekte de Consumentenbond.

Om zo min mogelijk geld uit te geven, moet je wel de aanbiedingen opzoeken, want dat deed de Consumentenbond ook. Van de aanbiedingen die de Makro als winstpakker aanprijst, is de helft inderdaad goedkoper dan de voordeligste aanbieder die je via Kieskeurig.nl kunt vinden. De andere aanbiedingen zijn goedkoper bij internetwinkels.

De Consumentenbond vergeleek ook de prijzen van ruim honderd elektrische apparaten die niet in de aanbieding waren, zoals televisies, camera’s, tablets en printers. Wat bleek? Block en BCC zijn gemiddeld net iets goedkoper dan Makro. MediaMarkt zit net iets boven de gemiddelde Makroprijzen en Harense Smid en Scheer en Foppen zitten daar weer boven.

Levensmiddelen
Ook aan voedingsmiddelen en andere supermarktproducten houd je niet echt geld over door ze bij de Makro te kopen. De Consumentenbond vergeleek de prijzen van veelverkochte A-merkproducten. Daaruit bleek dat de prijzen elkaar weinig ontlopen. De prijzen bij Dirk en Jumbo liggen vaak net iets onder die van de Makro, maar ook Albert Heijn kan de vergelijking nog goed doorstaan. Een krat Grolsch bier is bij Makro en Albert Heijn gelijk geprijsd. Bij zes pakken Douwe Egberts koffie is het verschil tussen beiden nog geen euro in het voordeel van de Makro. Voor dat geld heb je wel wekenlang opslagruimte in je kast nodig voor al die ongebruikte koffie.

Conclusie: aanbiedingen vergelijken bij supermarkten is minstens zo gunstig als aankopen doen bij Makro. Kijk bijvoorbeeld wekelijks op foldersenkranten.nl en/of yenom.nl.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl