Hoogtepunten van de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn misschien wel het meest populaire natuurgebied voor vakantiegangers. Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders naar deze bosrijke omgeving in het oosten van België! Hier leest u meer over de mooiste plekjes.

De Ardennen staan bekend om de prachtige natuur in dit gebied. Deze vakantiebestemming is vooral populair voor een weekendje weg. Een kort bezoek om bijvoorbeeld lekker tot rust te komen is gemakkelijk te plannen aangezien u met de auto binnen 3 uur vanuit Nederland in de Ardennen kunt zijn. Tussen de verschillende stadjes is er ook veel te doen en te beleven zoals tussen Namen en Dinant, waar je de kasteeltuinen van Annevoie of de unieke Abdij van Floreffe kunt bezoeken.

Top 5

  1. Somme-Leuze 8,3
  2. Vresse Sur Semois 8,3
  3. Dinant 8,0
  4. Rochefort 7,9
  5. Namen 7,8

Somme-Leuze - 8,3

Somme-Leuze heeft een prachtige natuur. De omgeving is echt fantastisch. Mountainbiken of wandelen met stevige schoenen kan langs geweldige routes dwars door de natuur. In de omgeving kunt u ook mooie stadjes, dorpjes, kloosters en brouwerijen bezoeken. Voor gezinnen met kleine kinderen zijn er avontuurlijke mogelijkheden op het water met de kajak, dat kan zowel met als zonder begeleiding. De zondagmarkt van Bomal sur Ourthe en het kasteel van Modave zijn echte aanraders in de omgeving.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Somme-Leuze.
somme-leuze

Vresse Sur Semois - 8,3

Vresse Sur Semois heeft als bijnaam ‘Village d’Art’. Het Maison du Tourisme is het hele jaar door open en u kunt hier exposities bewonderen van diverse kunstenaars uit België, Nederland en Frankrijk. Ook is er een museum met allerlei schilderijen en op het plaatselijke plein is ook kunst te bewonderen. In het dorp zijn er vele restaurants en terrasjes te vinden. De omgeving is werkelijk ook prachtig en er zijn mooie wandelroutes in de directe omgeving.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Vresse Sur Semois.
vressesursemois

Dinant - 8,0

Dinant strekt zich uit over een klif en een rivier, wat haar terecht de naam “Dochter van de Maas” opleverde. Tevens is het ook de geboorteplaats van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. De citadel met de bijbehorende kathedraal is niet te missen, ook zeker het bezoeken waard. Het oude woonhuis van Sax is ook leuk om te doen, maar het is wel wat klein. Dinant is ook makkelijk met openbaar vervoer vanuit Nederland te bereiken.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Dinant.
dinant

Rochefort - 7,9

Rochefort is leuk om eens te bezoeken. In de omgeving is zeer veel te doen en te beleven, zo kunt u er kanoën, grotten en kastelen bezichtigen, rotsklimmen, fietsen, wandelen, musea en nog veel meer. In Rochefort zijn er fantastische restaurants waar u heerlijk kunt dineren. Rochefort is een goede uitvalbasis om andere steden en dorpen in de omgeving te bezoeken.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Rochefort.
rochefort

Namen - 7,8

Namen is een leuk stadje, niet al te groot dus makkelijk in een weekend te doen. De Citadel is een echte must, een boottochtje bij warm weer is zeker ook mooi om te doen. Ga met de ‘trein’ naar boven, kies één van de rondwandelingen uit en ga lopend weer naar buiten. U ziet hier vooral veel winkelende mensen. In de winter kunt u dichtbij het centrum parkeren onder de citadel, en tot maart hoeft u geen parkeergeld te betalen. Ook is het handig om een goede plattegrond te hebben, er zijn namelijk heel veel steegjes in het centrum te vinden.”Aldus bezoekers op Zoover.nl over Namen.
namen

De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van Zoover. Bent u net terug van vakantie? Wilt udan ook uw beoordeling achterlaten op zoover.nl?

 

Bron(nen):
  • Zoover.nl
Trefwoorden: