Manhattan, de vertegenwoordiging van New York!

Manhattan, een eiland vol moois! Waarschijnlijk het bekendste deel van wereldstad New York. Op acht uur vliegen vanaf Nederland vindt u deze grote, schitterende stad die altijd leeft. Het is de stad van de vele bekende gebouwen, de vele films die er zijn opgenomen en de plekken die wereldwijd bekend zijn.

Op Zoover zijn er verschillende hotels in Manhattan goed beoordeeld waar u uw vakantie in the Big Apple compleet kunt maken! Hotel Newton krijgt een 7.8 en ligt aan de rand van Central Park. Ook het Hampton Inn Chelsea is goed beoordeelt door de Zoover bezoekers. Een 8.5 krijgt dit hotel op loopafstand van het Empire State Building. Ook is een tip van vakantiegangers om een metrokaart (ongeveer $27) te kopen, voor een week heeft u dan onbeperkt toegang tot de ondergrondse. Het typisch New Yorkse hotel The New Yorker Ramada Inn & Plaza wordt beoordeeld met een 8.1 en ligt op loopafstand van alle grote attracties van New York.

Wilt u naar Manhattan, en wilt u alles zien dan kunt u daar beter flink wat dagen voor uittrekken! Dit magnifieke stadsdeel bezit bijna alle toeristische trekpleisters van New York. Zo kunt u een middagje uitrusten in Central Park, dit vier kilometer lange park trekt meer gemiddeld 25 miljoen bezoekers per jaar en ligt in het hart van Manhattan. In het Central Park vindt u buiten bomen en gras ook het Metropolitan Museum of Art en een kleine dierentuin.

Wat u als toerist zeker niet mag missen is de wijk China Town, wat de grootste Chinese wijk van het westelijk halfrond is. Als u in de Chinese wijk bent kunt u meteen doorlopen naar Broadway. De grootste musicals van de wereld spelen in de bekendste straat op dit gebied. Bezoek zeker zo’n musical, het is een ervaring die u nooit zult vergeten. Broadway kruist met Times Square, misschien wel het beroemdste plein van de wereld. Dit met neonlicht omgeven plein wordt omringt met winkels die het bezoeken waard zijn zoals de grootste Toys ‘R Us van de Verenigde Staten.

Een stukje varen met de boot vanaf Manhattan en u komt bij het Vrijheidsbeeld wat natuurlijk leuk is om te beklimmen. Natuurlijk moet u even lopen over Fifth Avenue en Greenwich Village om hierna Madison Square Garden te bezoeken. Ook is het bijzonder indrukwekkend om bij Ground Zero een moment stil te staan bij de gebeurtenissen van 11 september 2001. Het WTC mag dan verwoest, Manhattan staat vol met hoge wolkenkrabbers die de skyline van Manhattan bepalen. Samen met die skyline maken de gele taxi’s, Wall Street en de brede straten Manhattan tot wat het is: een buitengewoon schitterende stad om te bezoeken.

ZooverZin om op reis te gaan? Kijk op www.zoover.nl voor reizen naar New York en nog veel meer vakantiebestemmingen!

Bron(nen):
  • Zoover.nl
Trefwoorden:

Reactie toevoegen