PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Meldpunt hoge tandartsrekening

Sinds 1 januari mag de tandarts zelf bepalen hoeveel hij voor een behandeling rekent. Wat zijn uw ervaringen met de nieuwe tarieven?

Volgens sommigen moet de patiënt dieper in de buidel tasten, al spreken anderen dat weer tegen. De NPCF vraagt patiënten naar hun ervaring.

De NPCF (Nederlandse Patiënten Consu menten Federatie) heeft op haar internetsite een vragenlijst geplaatst, waar patiënten hun ervaringen met vrije prijzen in de mondzorg kunnen doorgeven. Gevraagd wordt onder andere of de tandarts vooraf informatie over de prijzen heeft gegeven, of de rekening duidelijk was en of de rekening nu hoger is dan vroeger. Het onderzoek zal enkele maanden duren.

Maximum vergoeding

Inmiddels hebben de drie grootste verzekeraars (Achmea, VGZ en CZ)  maximum vergoedingen vastgesteld voor tandartskosten voor kinderen, aldus een bericht van de NOS. De vrije tarieven vormen hiervoor de reden. De verzekeraars verwachten dat de tandzorg duurder zal worden. Menzis, de vierde grote verzekeraar vergoedt wel alle mondzorg voor kinderen. Mondzorg voor volwassenen valt niet onder de basisverzekering.

[[image file="2012-01/button-twitter_1.png" align="left" ]]

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl

Reactie toevoegen