PlusGeluk: het huwelijksjubileum

Marie (80) en Willem (81) van der Kamp vierden hun 60-jarig huwelijk met een receptie en een etentje met hun twee kinderen en zes kleinkinderen. Willem: “Deze keer eens iets anders dan Indisch. Heerlijk, maar dat maakt Marie toch het beste.”

Willem: “Ik heb haar voor het eerst gezien bij De Vereeniging in Nijmegen, Een deftige gelegenheid waar je kon stijldansen. Ik had meteen een oogje op haar.”huwelijk

Marie: “Ik weet nog dat ik zijn krullen zo mooi vond! Na anderhalf jaar zijn we getrouwd. We hadden allebei geld gespaard; ik als hulp in de huishouding en Wim bij de luchtmacht.”

Willem: “In 1959 ben ik anderhalf jaar uitgezonden geweest naar Nieuw-Guinea. De kinderen waren nog jong. We schreven veel brieven naar elkaar en stuurden foto’s. Het was geen probleem, Marie redde zich prima.”

Marie: “Natuurlijk miste ik hem, maar ik kon mezelf goed redden. Mijn moeder woonde ook in de buurt.”

Willem: “Twee keer heb ik een hartoperatie gehad. De steun van Marie en de bezoekjes van de kinderen hebben mij erdoorheen geholpen.”

Marie: “Wim is de positiefste van ons twee. Wanneer ik wat somber ben, montert hij me op en zegt: ‘Kop op en doorgaan!’”

Willem: “Marie kan ontzettend lekker Indisch koken. Elke dinsdag eten we met zijn negenen bij mijn dochter en dan kookt ze nog steeds. Heerlijk!”

Bron(nen):
  • Plus Magazine