Politie keurt op 't blote oog mijn band af

Onlangs werd ik bekeurd voor een versleten band, die kort daarvoor nog goed genoeg was voor de APK keuring. Mijn verweer bij de kantonrechter werd echter onderuitgehaald, omdat er in een wetsartikel staat dat een agent zonder te meten een band mag afkeuren. Klopt dat?

De politie mag een band ‘zo op het oog’ afkeuren, maar dan moet deze wel glad zijn. In dit soort gevallen schijnt de voering van de band meestal al door het rubber heen.

 

 

Vaak zal hij nog even een fotootje van de band maken, om misverstanden achteraf te voorkomen. Maar als er nog wel profiel zichtbaar is, zal de verkeersagent(e) altijd even meten. De agenten hebben daarvoor handige apparaatjes bij zich, die ze maar even tussen de hoofdgroeven van de band hoeven te plaatsen. Groen is goed, rood betekent te weinig profiel en kans op een bekeuring van 90 euro. Een APK keuring is geen verzekering tegen gladde banden. Wel is het merkwaardig dat u al na 500 kilometer een geheel gladde band had.

[[image file="2012-01/button-twitter_1.png" align="left" ]]

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door Kim (niet gecontroleerd) op wo, 9-10-2019 - 18:01

Ik vraag mij af hoe dit afgelopen is. Bij ons heeft dezelfde situatie zich voorgedaan. Met het blote oog constateren terwijl de band een maand daarvoor nog goedgekeurd is. Meteen daarna naar een banden zaak gegaan en daar is een profiel van 1.8 gemeten.