Test: Het leukste uitje

Als je naar buiten kijkt, kan je het bijna niet geloven, maar binnenkort is het toch echt lente. Tijd voor een gezellig dagje uit. Het leukste uitje in Nederland? GaiaZOO in Kerkrade.

Dat is de uitslag van een ANWB-verkiezing waaraan ruim 70.000 leden meededen. In GaiaZOO kom je in één dag de mooiste dieren uit de hele wereld tegen. Op de Afrikaanse Savanna zie je gorilla’s, neushoorns, giraffen, cheeta’s en leeuwen. In het Rainforest klimmen allerlei apen en in het doodshoofdapenbos klimmen ze zelfs boven je hoofd door de takken. In GaiaZOO wonen vele bijzondere diersoorten zoals veelvraten, muskusossen, Iberische wolven, grootoorvossen en boshonden. Daarnaast is er de DinoDome, Europa’s grootste indoor Dino Speelpark waar dinosaurussen weer tot leven komen. Vorig jaar was GaiaZOO al het leukste uitje van de provincie Limburg.

Per provincie
Behalve het leukste uitje van Nederland zijn er ook 12 leukste uitjes per provincie gekozen. Uitjes met dieren vallen goed in de smaak. Zo is het leukste uitje in Groningen de Zeehondencrèche Pieterburen, in Overijssel het Dierenpark Taman Indonesia (Kallenkote) en in Zeeland Berkenhof’s Tropical Zoo (Kwadendamme).Ook zijn er 3 musea bij de leukste uitjes: Theepottenmuseum (Swartbroek, Limburg), Marine Museum (Den Helder, Noord-Holland) en het Militaire Luchtvaart Museum (Soesterberg, Utrecht)

Bron

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl