PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Zoekt u iemand? Wij helpen u op weg!

Bent u op zoek naar uw oude schoolvriendin, legermaat of oude buurvrouw? Er zijn diverse manieren waarop u te werk kunt gaan, bijvoorbeeld via internet. Zoek, en gij zult vinden!

Stap 1: verzamel informatie
Vraag familie, vrienden of oude bekenden met u mee te denken. Misschien herinneren zij zich dingen die u niet meer weet. Begin met de basisgegevens van degene die u zoekt: voor- en achternaam en de geboortedatum en geboorteplaats. Schrijf vervolgens alle overige informatie op die u kunt achterhalen, zoals oude woonadressen, scholen en gegevens van familie en vrienden.

Stap 2: zoek online
Internet is dé plek om een zoektocht naar verloren vrienden te beginnen. Er zijn een aantal handige sites:

Stap 3: de gemeente
Denkt u te weten in welke gemeente ­iemand woont (of woonde) die u zoekt? Dan kunt u aankloppen bij de afdeling burgerzaken van die gemeente. Dien uw verzoek schriftelijk in. Mocht er ­informatie worden verstrekt, dan is dat meestal niet kosteloos.
Meer kans op succes hebt u als u de ­gemeente vraagt een brief van u door te sturen. Frankeer een brief aan degene die u zoekt en stuur die naar de gemeente waar hij/zij woonde. Verzoek in een begeleidend schrijven de brief door te sturen. Niet elke gemeente is even behulpzaam, dus vraag altijd een bevestiging van het doorsturen.

Stap 4: het Centraal Bureau voor Genealogie
Van alle personen die na 1939 zijn over­leden, bestaat een persoonskaart. Hierop staan de personalia van de betrokkene, de namen van ouders (vaak met hun geboorteplaats en -datum) en gegevens over huwelijk(en), partner(s) en kinderen. Via deze weg kunt u achterhalen of de persoon die u zoekt, is overleden. Mocht u de namen van de ouders van de persoon in kwestie weten, dan kunt u wellicht achter meer informatie komen.
U kunt voor €3,55 een kopie van een ­persoonskaart opvragen bij het Centraal ­Bureau voor Genealogie, postbus 11755, 2502 Den Haag. ☎ 070-315 05 80 of www.cbg.nl

Stap 5: de media
Veel kranten hebben een advertentie­rubriek waarin oproepen worden geplaatst. Advertenties in landelijke kranten hebben een groter bereik, maar zijn ook duurder. Op de www.kranten.verzamelgids.nl vindt u per provincie een overzicht van een groot aantal kranten. U kunt zich ook tot het radio-programma ‘Adres Onbekend’ wenden (www.adresonbekend.kro.nl). De tv-programma’s Spoorloos (www.spoorloos.kro.nl) en Vermist (www.vermist.nl) richten zich uitsluitend op het terugvinden van uit het oog verloren of vermiste bloedverwanten.

Zoeken via PlusOnline 

Voor de rubriek ‘Waar ben je?’ in het tijdschrift Plus Magazine geldt een lange wachttijd, maar op www.plusonline.nl/waarbenje kunt u wel direct een gratis oproep plaatsen.

Bron(nen):
  • Plus Magazine

Reactie toevoegen

2 Comments

Door onbekend (niet gecontroleerd) op zo, 16-7-2017 - 18:44

Ik zoek sinds 2012 naar TIES GIELEN van auto bedrijf Pollux Den Haag. Deze oplichter is onvindbaar en is ons en meerdere mensen geld verschuldigd, hij woonde op de bostonsingel 44 Den Haag en heeft gevoetbald bij celeritas,zijn compagnon was Michel van der Lee. Ik hoop dat iemand kan helpen.

Door Catharina (niet gecontroleerd) op do, 4-8-2016 - 14:38

Ik zoek een persoon. Maar ik heb daar hulp bij nodig. Wie kan me helpen iemand te vinden die plotseling verdwenen is?