Zoekt u iemand? Wij helpen u op weg!

Bent u op zoek naar uw oude schoolvriendin, legermaat of oude buurvrouw? Er zijn diverse manieren waarop u te werk kunt gaan, bijvoorbeeld via internet. Zoek, en gij zult vinden!

Stap 1: verzamel informatie
Vraag familie, vrienden of oude bekenden met u mee te denken. Misschien herinneren zij zich dingen die u niet meer weet. Begin met de basisgegevens van degene die u zoekt: voor- en achternaam en de geboortedatum en geboorteplaats. Schrijf vervolgens alle overige informatie op die u kunt achterhalen, zoals oude woonadressen, scholen en gegevens van familie en vrienden.

Stap 2: zoek online
Internet is dé plek om een zoektocht naar verloren vrienden te beginnen. Er zijn een aantal handige sites:

Stap 3: de gemeente
Denkt u te weten in welke gemeente ­iemand woont (of woonde) die u zoekt? Dan kunt u aankloppen bij de afdeling burgerzaken van die gemeente. Dien uw verzoek schriftelijk in. Mocht er ­informatie worden verstrekt, dan is dat meestal niet kosteloos.
Meer kans op succes hebt u als u de ­gemeente vraagt een brief van u door te sturen. Frankeer een brief aan degene die u zoekt en stuur die naar de gemeente waar hij/zij woonde. Verzoek in een begeleidend schrijven de brief door te sturen. Niet elke gemeente is even behulpzaam, dus vraag altijd een bevestiging van het doorsturen.

Stap 4: het Centraal Bureau voor Genealogie
Van alle personen die na 1939 zijn over­leden, bestaat een persoonskaart. Hierop staan de personalia van de betrokkene, de namen van ouders (vaak met hun geboorteplaats en -datum) en gegevens over huwelijk(en), partner(s) en kinderen. Via deze weg kunt u achterhalen of de persoon die u zoekt, is overleden. Mocht u de namen van de ouders van de persoon in kwestie weten, dan kunt u wellicht achter meer informatie komen.
U kunt voor €3,55 een kopie van een ­persoonskaart opvragen bij het Centraal ­Bureau voor Genealogie, postbus 11755, 2502 Den Haag. ☎ 070-315 05 80 of www.cbg.nl

Stap 5: de media
Veel kranten hebben een advertentie­rubriek waarin oproepen worden geplaatst. Advertenties in landelijke kranten hebben een groter bereik, maar zijn ook duurder. Op de www.kranten.verzamelgids.nl vindt u per provincie een overzicht van een groot aantal kranten. U kunt zich ook tot het radio-programma ‘Adres Onbekend’ wenden (www.adresonbekend.kro.nl). De tv-programma’s Spoorloos (www.spoorloos.kro.nl) en Vermist (www.vermist.nl) richten zich uitsluitend op het terugvinden van uit het oog verloren of vermiste bloedverwanten.

Zoeken via PlusOnline 

Voor de rubriek ‘Waar ben je?’ in het tijdschrift Plus Magazine geldt een lange wachttijd, maar op www.plusonline.nl/waarbenje kunt u wel direct een gratis oproep plaatsen.

Bron(nen):
  • Plus Magazine

Reactie toevoegen

39 Comments

Door Roelienke Gerrits (niet gecontroleerd) op ma, 18-11-2019 - 21:06

Ik zoek Betty und Heinz met hun zoon Claus helaas weet ik geen achternaam Jaren 70 woonden ze in Keulen Duitsland wie kent ze?

Door Sietske Feitsma (niet gecontroleerd) op za, 16-11-2019 - 00:19

Ben op zoek naar oud klasgenootje Ineke Kommerij, geboren in Giekerk in 1970.
1987/1990 zat ze bij me op school (MDGO-VZ, Leeuwarden.)heb begrepen dat ze mogelijk in Drachten of Leeuwarden woont.Heb alles al afgezocht en gebeld....

Door Sandra (niet gecontroleerd) op zo, 10-11-2019 - 21:17

Ik zoek iemand die bij míjn man jan peter kok geboren 11 augustus 1967 te Rotterdam. Samen in dienst hebben gezeten. 1985/1986 de gele rijders 11afdra in schaarsbergen. Jan heeft in zijn diensttijd een kind verwekt in Duitsland. Daar kwam de moeder van het kind vandaan .ivbm veel erfelijke ziektes. Zou ik graag meer informatie willen hebben. Help aub

Door Colinda Franssen (niet gecontroleerd) op di, 5-11-2019 - 11:43

Ik ben op zoek naar Erik en Toby uit Oss; achternaam weet ik niet meer.

Door Herman F (niet gecontroleerd) op zo, 27-10-2019 - 14:32

Hi, ik ben op zoek naar een jeugdvriendinnetje nu ca 68jr,woonde in Alkmaar jaren 60/70.Haar meisjesnaam is Marga Hoogland en heeft een zus die Annette heet.

Wie kan mij helpen?

Door Gerrit Sondervan (niet gecontroleerd) op zo, 13-10-2019 - 20:27

Ik ben op zoek naar S.E.A Sondervan

Door Bianca (niet gecontroleerd) op do, 3-10-2019 - 17:29

Ik ben op zoek naar informatie over Cornelis (ook wel Cees) Slaa geboren in 1920 in Slikkerveer. Hij was de jongste in een tamelijk groot gezien.

Graag kom ik in contact met kinderen of familie van zijn broers/zussen.
Kinderen of familie van het echtpaar Vrooman-Slaa
Kinderen of familie van het echtpaar Van de Schelde-Slaa
Kinderen of familie van het echtpaar Slaa-de Jong

Wie o wie helpt mij
Bianca

Door Aad (niet gecontroleerd) op di, 1-10-2019 - 14:45

Ik zoek Rita (achternaam onbekend) uit Rotterdam zij is 65 jaar ik ben 63 jaar.
Wij hebben elkaar gesproken bij cafe het Weeshuis in Schiedam.
Volgens mij woont ze in de buurt van station blaak.
Ik wil haar nog eens zien.

Door Lotte (niet gecontroleerd) op vr, 27-9-2019 - 20:25

Drie musketiers slager van den ham platentas

Door Anton J L ... (niet gecontroleerd) op vr, 20-9-2019 - 00:21

Ik zoek Pedro van den Einden Hij was bij de politie in Geldrop volgens mij geboren in Helmond mijn mail adres ton5207@msn.com