Alles over sport en voeding

Kan ik beter cardio of krachttraining doen om af te vallen? Hebben sportdrankjes en -supplementen zin? Moet ik voor of na het sporten eten? Het Voedingscentrum beantwoordt deze en andere vragen over sport en voeding in hun nieuwe uitgave.
Auteur:
Voedingscentrum
Jaar van uitgave:
2012
Prijs:
€ 7,95
ISBN:
9789070840228
Aantal pagina's:
80

'Alles over sport en voeding' is samengesteld op basis van vragen die het Voedingscentrum via social media ontving. Het boek is bedoeld voor sporters die willen weten wat gezonde voeding inhoudt en hoe deze kan helpen om uw doelen te bereiken. Of u nu uw prestaties wilt verbeteren, een paar pondjes kwijt wilt of wat fitter wilt worden: het Voedingscentrum biedt passende tips.

​Fabels
Met 'Alles over sport en voeding' probeert het Voedingscentrum een aantal hardnekkige fabels de wereld uit te helpen. Zo zult u niet harder gaan rennen of een spierbundel worden door pillen, poeders of drankjes te gebruiken. De meeste mensen hebben geen extra vitamines of mineralen nodig, tenzij u zwanger, 50-plus of veganist bent. Van de meeste sportsupplementen is de werking niet wetenschappelijk onderbouwd, alleen creatine is bewezen effectief bij krachtsporters.   

​Afvallen
​Ook als u wilt afvallen, vindt u in dit boek nuttige adviezen. U kunt lezen hoe u uw BMI en middelomtrek berekent en welke sport het meest effectief is. Meer bewegen alleen is volgens het Voedingscentrum niet voldoende, u zult ook uw eetgewoontes moeten aanpassen. Een ingewikkeld dieet is daarvoor niet nodig, een gezonde voeding op basis van de bekende Schijf van Vijf in combinatie met kleinere porties staat centraal.

Tot slot vindt u in 'Alles over sport en voeding' een aantal recepten, trainingsschema's voor krachtsporters en beginnende hardlopers en tips om kinderen aan het bewegen te krijgen.