Stelling: vleesvervangers maken het makkelijker om vaker vegetarisch te eten

Van kipnuggets tot gehaktballetjes en van broodbeleg tot braadworst: de keuze aan vleesvervangers is enorm en wordt steeds groter. Als je geen zin hebt om elke dag vlees te eten maar toch wilt blijven koken zoals je dat gewend bent, zijn deze producten een uitkomst.

De stelling is:

Reactie toevoegen

112 Comments

Door Corrie de Jong. (niet gecontroleerd) op di, 17-5-2022 - 06:50

Ik eet geen vegetarisch vlees alleen Valess snitsels die zijn gemaakt van melk product.en ik eet soms ook wel zalm.ze zeggen dat zalm gezond is zei mijn huusarts ook.maar dan lees ik in een blad dat zalm kankerverwekkend is.je durft haast niets meer te eten dan groente en fruit

Door klaas.kroese (niet gecontroleerd) op ma, 16-5-2022 - 20:03

Hou op met die vlees vervangers,gewoon normaal eten met natuurlijk een stukje echt vlees, niet roken, goed bewegen, fruit .
mensen hebben zich zelf niet meer in de hand, het MEER is op vele fromten aanwezezig.

Door w wilzing (niet gecontroleerd) op za, 14-5-2022 - 13:03

in vleesvervangers zitten doorgaans veel koolhydraten!!

Door Jan van den Hoogen (niet gecontroleerd) op vr, 13-5-2022 - 14:30

Vegetarisch is vegetarisch,
Dan ook geen vervanger (vlees) maar gewoon vegetarisch eten

Door Karin (niet gecontroleerd) op vr, 13-5-2022 - 08:44

In vleesvervangers zit veel zout en allemaal E nummers in de supermarkten.Je kunt beter een keer in de week bio vlees eten. In dure biologische winkels zijn vleesvervangers te koop zonder e nummers maar daar betaal je flink voor. Ze zijn wel veel lekkerde dan in de supermarkt.

Door Jan (niet gecontroleerd) op wo, 11-5-2022 - 12:07

Hoe minder vlees hoe beter! Heel goed voor milieu, dierenwelzijn en de gezondheid van de mens. Mensen zijn opgevoed met het idee dat vlees noodzakelijk is maar dat is helemaal niet waar. Dit is een grote leugen. De vleesindustrie is gebaseerd op geld geld en geld.....
Voor al dat vlees zijn heel veel dieren nodig, voor al die dieren is weer veel voedsel (soja en dergelijke) nodig, gevolg is kappen van oerwouden voor de aanplant van soja. De longen van de aarde (oerwouden) worden gewoon gekapt allemaal geld geld geld...

Door Bert (niet gecontroleerd) op wo, 11-5-2022 - 12:01

Heel jammer dat vegetarische produkten vaak duurder zijn dan vlees!!! Ook als je naar een restaurant gaat heb je vaak weinig keuze en kost een vegetarische maaltijd evenveel als een maaltijd met een biefstuk of vis. Terwijl de kosten van het maken van een vegetarische maaltijd veel lager zijn. Vegetarisch zou veel interessanter gemaakt moeten worden. Het is gezond, het scheelt heel veel dierenleed en het is veel beter voor het milieu. Hopenlijk gaat de politiek in aktie om vlees duurder te maken en vegetarisch goedkoper te maken. Zo zijn er alleen maar winnaars!

Door Entrapeer (niet gecontroleerd) op vr, 6-5-2022 - 13:45

An app to get your fresh fruits. Amazing how brilliant minds work don't they? Just like Entrapeer at www.entrapeer.com

Door Karin (niet gecontroleerd) op wo, 4-5-2022 - 10:28

Gewoon goed (bio)vlees blijven eten, al is het maar een heel klein beetje en één keer per week. Verder kom ik een heel eind met verschillende bonen, paddestoelen of een eitje. Ik reageer snel allergisch, dus al die bewerkte troep daar begin ik niet aan; ik wil zo veel mogelijk weten wat ik naar binnen werk.

Door Hanna (niet gecontroleerd) op ma, 2-5-2022 - 19:35

Vleesvervangers. Zijn zooooo zou