Samen op reis, beiden met stoma

Advertorial
Rachel en Steve hebben een relatie. Ze hebben allebei een stoma. Dit jaar gingen zij voor het eerst samen op vakantie sinds hun operaties. Lees hier over hun ervaringen.

Rachel "We hebben elkaar ontmoet bij een YouTube-show."
Steve: "We konden goed met elkaar overweg. Het klikte meteen. Binnen een paar weken gingen we met elkaar uit. En nu deze reis… Alles is nieuw voor ons. Dit is de eerste keer dat ik met een stoma op reis ben gegaan."
Rachel: "De stap om de reis te maken was enorm. Gigantisch. Ik ben al zes of zeven jaar niet meer weg geweest. Ik dacht echt dat ik nooit meer naar het buitenland zou gaan."

Vakantie voorbereidingspakket

Rachel en Steve hebben enorm uitgekeken naar de reis. Vooraf hebben zij zich goed voorbereid om het aantal vervelende verrassingen tot een minimum te beperken. Het Coloplast voorbereidingspakket heeft hen daarbij geholpen. Wilt u ook een gratis voorbereidingspakket aanvragen om zorgeloos op reis te gaan? U kunt het pakket gratis aanvragen.

Rachel: "Ik hou van zwemmen, maar ik bereid me er vooraf altijd kort op voor. Ik controleer alles nog even. Ik trek mijn bikini omlaag, kijk of alles vastzit en er niet uithangt. Dan doe ik het weer omhoog, spring erin en geniet van het water. Ik voelde me vrij en bevrijd, het was heerlijk om rond te drijven."
Steve: "Ik kan niet drijven. Dat hebben we ontdekt."

"De Mio Convex Flip hielp me uit mijn schulp te komen"

Steve: "Het is belangrijk dat ik me zeker voel met mijn stomaproduct, vooral tijdens deze reis. Ik heb veel producten geprobeerd en draag nu SenSura Mio Convex Flip, omdat ik een stomabreuk heb. Het product beweegt met mijn lichaam mee. Wat ik ook doe. Deze wandeling was helemaal geen uitdaging. Ik genoot van het ruige landschap en het klimmen. Het is net een droom. De reis heeft ons echt dichter bij elkaar gebracht. De Mio Convex Flip hielp me uit mijn schulp te komen."

De reis staat symbool voor vrijheid

Rachel: "De reis staat symbool voor vrijheid, en voor hoe ver ik het gebracht heb."
Steve: "Rachel is geweldig. Ze staat voor alles open. Ze houdt van het leven en dat is het belangrijkste. Dat vind ik het meest aantrekkelijke aan haar."
Rachel: "Steve helpt me dingen te bereiken die ik alleen niet bereikt had. Ik vind hem echt geweldig. Ik ben best trots op wat we samen hebben bereikt en ik denk: 'Ja, het is ons gelukt.' Er is hoop. Er is een toekomst. Maar je moet het een kans geven en het verwelkomen."

Vraag het gratis magazine aan

Zou u meer ervaringsverhalen willen lezen van mensen met een stoma? U kunt zich hier aanmelden voor een gratis abonnement op het magazine Samen Leven. Samen Leven is een magazine vol ervaringsverhalen, tips van stomaverpleegkundigen en het laatste nieuws op het gebied van stomazorg.