Boekrecensie: Burn-out voor dummies

Volgens het CBS kampt ongeveer een op de tien Nederlanders met een burn-out. Vraagt u zich af of u misschien ook tot deze groep behoort? En wat u eraan kunt doen? 'Burn-out voor dummies' beschrijft de symptomen en geeft praktische tips.
Auteur:
Adrian Urban
Jaar van uitgave:
2012
Prijs:
€ 28,00
ISBN:
9043026425
Aantal pagina's:
533

Stress en een burn-out hebben uiteraard veel met elkaar te maken. Het boek begint dan ook met een uitgebreide uitleg over wat stress precies is, wat de functie ervan is en wanneer het problemen veroorzaakt. De auteur vertelt wanneer stress overgaat in ongezonde chronische belasting.

Ontspannen
Vervolgens komen er allerlei maatregelen aan bod die u zelf kunt nemen om een dreigende burn-out te voorkomen. Hoe maakt u uzelf sterker en zorgt u ervoor dat de stress afzwakt? Een handig hulpmiddel daarbij is het volgende gedeelte van het boek, waarin effectieve ontspanningsmethoden worden besproken.

Tot slot komen bespreekt Burn-out voor dummies manieren waarmee u zelf iets aan uw overspannenheid kunt doen en wat de opties zijn als u professionele hulp wilt inschakelen.

Praktische handleiding
Zoals alle boeken uit de 'voor Dummies'-serie biedt ook dit boek overzichtelijke informatie, maar ook verhalen van ervaringsdeskundigen, adressen waar u terecht kunt en zelfs nog een vleugje humor over dit zware onderwerp. Burn-out voor Dummies is kortom een nuttig boek voor iedereen die vreest voor een burn-out of te maken heeft met overspannen mensen.

Trefwoorden: