"Steeds bang om te lekken"

Advertorial
"Inmiddels ben ik denk ik zo’n 3 jaar incontinent. Confronterend in het begin, nu hoort het er gewoon bij." Leanne is 62 en werkt in het onderwijs. Ze deelt graag haar ervaringen in deze blog. "Ik weet hoe je kunt schrikken van incontinentie, maar ook dat het je leven niet hoeft te bepalen."

"Een jaar lang heb ik een beetje aangerommeld met allerlei verbandmateriaal om mijn urine op te vangen. 's Nacht weer wat anders dan overdag, extra dunne, extra dikke. De verkoopsters bij onze drogist moeten geweten hebben wat ik mankeer. Nooit voelde ik me helemaal zeker. Met vrienden gaan we vaak lange stukken wandelen, ook dan ben je er steeds mee bezig in je hoofd. En soms lekte ik echt door. Op school bij mijn leerlingen is dat me nooit overkomen, gelukkig.

Discreet

Twee jaar geleden was ik het zat. Ik ben naar de huisarts gegaan. Hij verwees mij door naar Hulpmiddelbezorgd.nl. De aardige incontinentieverpleegkundige aan de telefoon leefde zich goed in in mijn situatie en adviseerde mij over te stappen naar ander materiaal. Het was een verademing. Comfortabel en nooit meer doorgelekt! Ook zorgde zij voor levering aan huis (in discrete verpakking). En het wordt vergoed door mijn basisverzekering!

Blijven drinken

Ik heb nu dunne inleggers. Het is ongelooflijk hoe goed die absorberen. Ik heb veel meer vertrouwen gekregen. Ik drink nu ook meer omdat ik niet bang ben om door te lekken. De verpleegkundige van Hulpmiddelbezorgd.nl vertelde trouwens dat niet drinken eigenlijk slechter is. Dan heb je meer kans op irritatie in je blaas en daar krijg je extra aandrang van. Weer wat geleerd!"

Kijk op www.hulpmiddelbezorgd.nl/incontinentie voor meer informatie.