"Toen verloor ik opeens meer dan druppels"

Helma schrijft over urineverlies

Advertorial
"Ik was er al aan gewend: ik verloor kleine beetjes urine als ik op de trampoline meesprong met Jurre, mijn kleinzoon van drie. Maar toen ik ook op andere momenten urine verloor, moest ik wel even slikken." Lees het blog van Helma (57).

Ik weet nog precies wanneer ik voor eerst zomaar een scheut urine verloor. Ik stond op tijdens de verjaardag van mijn man en pakte twee lege kopjes van tafel… Dit was niet leuk, maar het zou vaker voorkomen. Op de tennisbaan, bij het tillen van boodschappen in de auto… Ik schaamde me kapot. Ik ging inlegkruisjes dragen maar dat werkte niet, het lekte erlangs. Daarna heb ik nog maanden allerlei andere producten gebruikt zoals maandverband. Maar dat was altijd gedoe. Het zat niet goed, het hielp niet; moedeloos werd ik ervan. Ik was ook bang dat anderen iets zouden ruiken.

Huisarts

Toch maar naar de huisarts. Incontinentie, ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen. De huisarts reageerde gelukkig heel begripvol. Zij vertelde mij twee belangrijke dingen. Met bekkenbodemfysiotherapie zouden mijn klachten kunnen verminderen. En er is uitstekend incontinentiemateriaal dat ook nog eens vergoed wordt door mijn zorgverzekeraar. Met het telefoonnummer van de bekkenbodemfysiotherapeut en een verwijzing naar Hulpmiddelbezorgd.nl stond ik weer buiten. Nu voelde ik mij echt patiënt.

Lieve mensen

Maar wat een lieve mensen werken er toch in de zorg. De verpleegkundige aan de telefoon van Hulpmiddelbezorgd.nl gaf mij heel veel informatie over de producten die er zijn. Door de juiste vragen te stellen, wist zij precies wat ik nodig had. De dag daarna kreeg ik alles (discreet, gelukkig!) thuis geleverd. En ik moet eerlijk toegeven, het incontinentiemateriaal zit best comfortabel. En van lekken is geen sprake meer.

Ik ben ook zo blij met de fysiotherapeut. Hij geeft mij oefeningen waardoor mijn klachten echt verminderd zijn. Helaas verlies ik nog wel urine maar daar heb ik dus het juiste materiaal voor.

Wil je meer informatie of persoonlijk advies? Kijk op www.hulpmiddelbezorgd.nl. Wij helpen graag.