PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Wat is vaginale droogheid?

Advertorial
Wanneer de huid in en rondom de vagina te droog wordt, voelt de huid ongemakkelijk aan, zoals een droog, brandend of geïrriteerd gevoel, pijn bij het vrijen of bewegen en/of jeuk. Gelukkig is het meestal makkelijk te verhelpen.

35 procent van de vrouwen van 18 jaar en ouder heeft (weleens) last van vaginale droogheid. Rondom de menopauze is dat 45 procent (onderzoek Nederland, GfK 2017 & Santoro N, J Seks Med 2009).

Wat is de oorzaak van vaginale droogheid?

Er zijn verschillende oorzaken voor vaginale droogheid, de bekendste is de menopauze. Het lichaam produceert dan minder van het vrouwelijke hormoon oestrogeen waardoor de vagina minder vochtig is en de huid dunner en droger wordt en eerder kan beschadigen. Dit geldt zowel voor de binnenkant (vagina) als de buitenkant (vulva). De menopauze, en de veranderingen die daar mee gepaard gaan, is een natuurlijk gegeven in het leven van een vrouw, maar kan veel ongemak veroorzaken.

Niet alleen vrouwen in de overgang hebben last van vaginale droogheid, ook jongere vrouwen kunnen er last van hebben. Zwangerschap, borstvoeding geven, de anticonceptie-pil, stress, medicijnen tegen diabetes, depressiviteit en astma, chemotherapie – dit alles kan vaginale droogheid als bijeffect hebben.

Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de symptomen van vaginale droogheid te verlichten, zoals hormoonbehandeling, gels op basis van hormonen of Vagisan VochtCrème.

Vagisan VochtCrème is een crème op waterbasis die de huid van de vagina en de vulva hydrateert. De crème bevat huidverzorgende lipiden (vetten) die de huid soepel houden. Een soepele en gehydrateerde huid helpt irritatie en wondjes te voorkomen en voorkomt ook pijn door droogheid bij het vrijen. Vagisan VochtCrème is hormoonvrij, je kunt het zo vaak gebruiken als je wilt – ook in combinatie met een hormoonbehandeling

.

Hoe breng je Vagisan VochtCrème aan?

Voor inwendig gebruik wordt een handige applicator meegeleverd. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing. Je zult merken dat de crème al snel verlichting van de klachten geeft. Mochten je klachten echter aanhouden, of erger worden – raadpleeg dan altijd je huisarts.

Wat kun je nog meer doen?

● Vermijd te strak ondergoed of te strakke broeken.
● Was je vagina niet met zeep of doucheschuim.
● Draag ondergoed van natuurlijk materiaal, zoals katoen.

Check www.vagisan.nl voor meer nuttige tips!

 

Vagisan VochtCrème wordt al door miljoenen vrouwen wereldwijd gebruikt en is nu ook in Nederland te koop. Vagisan VochtCrème is een medisch hulpmiddel, zonder hormonen en vrij verkrijgbaar bij de drogist. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing. KOAG/KAG no. 4365-0717-1012.

Advertisement