Zo ga je veilig op internet met VPN

Advertorial
Wil je jezelf beschermen tegen hackers? En wil je voorkomen dat anderen zomaar kunnen zien wat jij online doet? Volg onderstaande stappen om veilig én anoniem te blijven met een VPN.

Er zijn veel partijen op internet die over je schouder meekijken. Zo ziet jouw internetprovider precies welke sites jij opvraagt. Ook de websites die jij bezoekt registreren in veel gevallen jouw IP-adres, een unieke code die jouw identiteit prijsgeeft. 

Om je privacy online beter te beschermen wordt aangeraden gebruik te maken van een VPN. Hiermee blijft jouw IP-adres en jouw identiteit verborgen op internet. Je internetprovider, je werkgever en de overheid kunnen nu bijvoorbeeld niet meer zien welke websites jij bezoekt.

Daarnaast maakt een VPN je internetverbinding een stuk veiliger, en beschermt het je tegen hackers. Daarom raadt ook de Nederlandse overheid aan om een VPN-verbinding te gebruiken. Lees op VPNgids.nl meer over wat een VPN precies is en hoe het werkt. 

Ja, ik vind veilig internet en privacy belangrijk. Hoe begin ik met VPN?

Een VPN gebruiken lijkt misschien ingewikkeld, maar het is erg eenvoudig. We hebben hiervoor een simpel stappenplan opgesteld. Met dit stappenplan kun jij de betrouwbare aanbieder NordVPN eens uitproberen zonder enig risico. Bekijk desgewenst ook de volledige NordVPN review

Stappenplan om met VPN te installeren:

  1. Ga via deze link naar de website van NordVPN. Dit is een uitstekende VPN-aanbieder en via de genoemde link krijg je nu ook een mooie korting.
  2. Klik op de rode knop waarop staat ‘Pak de deal’ en kies een abonnement dat bij je past. Je kan hierbij kiezen voor verschilende pakketten. Met het pakket van 3 jaar ben relatief het voordeligst uit en kan je jaren veilig het internet op. Je hebt daarbij ook een 30 dagen geld-terug-garantie, dus mocht het niet bevallen dan krijg je gewoon je geld terug.
  3. Als je een pakket hebt gekozen wordt gevraagd een account aan te maken door een e-mailadres op te geven. Vervolgens dien je een betaalmethode te kiezen en kan je afrekenen voor je abonnement. 
  4. Nadat je betaald hebt kan je direct de NordVPN-applicaties downloaden van de website. Je kan met een én hetzelfde abonnement NordVPN installeren op zowel je vaste computer, laptop, tablet en smartphone. Je krijgt bovendien een e-mail in je inbox waarmee je in de toekomst kan inloggen op de NordVPN app en website. Dit is handig als je een keer op een extra toestel VPN wil installeren.

NordVPN gebruiken:

Nu je de NordVPN app op je computer of telefoon hebt geïnstalleerd, kan je de app activeren en inloggen met je gegevens. NordVPN zal meermaals om bepaalde toestemmingen vragen, o.a. om de VPN-verbinding op te zetten en om extra veiligheidsmaatregelen te aciveren; dit kan je gerust toestaan.

Klik op ‘Quick Connect’ om te verbinden met de meest geschikte VPN-server, of selecteer zelf een server naar keuze. Nu maakt NordVPN verbinding en binnen enkele seconden is al je internetverkeer beveiligd. Je kan de applicatie nu rustig op de achtergrond laten draaien. Goed zo, je bent nu veilig en anoniem online met een VPN! Meer info op VPNgids.nl.