PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

10 keer actief aan de Vlaamse Kust

Advertorial
Welke spieren je ook gebruikt, in het zand is het altijd iets lastiger. Niets zaliger dan in de vroege ochtend te gaan joggen op het brede strand of bij valavond een korte fietstocht door de duinen te maken. Zelfs zonnekloppers verbruiken energie. De Vlaamse Kust nodigt uit tot beweging. Wij selecteerden tien activiteiten waarvan je dagen later nog kan genieten.

1 – Fietsen met zicht op zee

Met het Fietsenwerk aan de Vlaamse Kust rijg je knooppunten aan elkaar langs tal van leuke fietspaden. Fietsen met zicht op zee was nooit eerder zo gemakkelijk en je hopt vlotjes van de ene naar de andere badplaats. Bovendien doorkruis je ook tal van natuurdomeinen en passeer je langs heel wat bezienswaardigheden. En dan zwijgen we nog over de vele smakelijke stops!

Bestel de fietsnetwerkkaart of -box op www.dekust.be! Of kies een suggestieroute op het fietsnetwerk op www.west-vlinderen.be.

2 – Wandelen: Kustwandelroute
Echte stappers verkennen de Kust te voet, met de Kustwandelroute. Van De Panne tot Knokke-Heist en terug. Je passeert strand, duinen, slikken, schorren en doorkruist de vele gezellige badplaatsen.

Bestel de kaart van de Kustwandelroute op www.dekust.be.

Nog meer wandelnetwerken?

Met het wandelnetwerk Westkust verken je de mooie regio van Nieuwpoort tot De Panne en flirt je met de Franse grens. Aan de andere kant van de Kust wacht het wandelnetwerk Zwin dat je de volledige Zwinregio laat ontdekken.

3 – Met de billenkar

Eenvoudig geluk. Dat leveren de billenkarren. Ongeacht of je nu solo, met zijn tweetjes of met de hele familie aan het trappen bent, je beleeft gegarandeerd dolle pret. Zwoegen en zweten wanneer er geklommen moet worden, uitbundig bergaf bolderen en daarna nog een ritje om het af te leren op de Zeedijk. Een festijn voor jong en oud.

4 – Actief op het land, de zee en in de lucht

Voor wie van wind, water en zand houdt, zijn de beachclubs de plek om naartoe te trekken. De vele leuke strand- en watersporten zorgen voor de nodige adrenaline en ontspanning. Of je nu gaat voor suppen, surfen, kiten, strandzeilen, zeilen … Iedere strand- of watersporter kan zich er uitleven.

Ook leuk om te doen; zoef over het water met de kabelbaan van Lakeside Paradise in Knokke-Heist.

5 – Wavekarten

Trotseer zelf de golven en voel je de koning te rijk. Zet je aan het stuur van een motorboot en zoef – onder begeleiding van een instructeur - over het water. Een unieke en exclusieve sportieve manier om zon, zee en golven te ontdekken. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, deze activiteit is voor iedereen haalbaar.

6 – Mountainbiken

Mountainbiken aan de Kust is een beleving. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe ‘Ten Polderroute’ in Bredene. De route is zo'n 23 km lang en laat je de omgeving van Bredene tot Oostende verkennen. Zo trap je onder andere via oude kerkwegels en veldwegen, naar de omgeving van de vismijn, de nieuwe strekdam aan de Oosteroever, de diverse bunkers van de kustbatterij Hundius uit Wereldoorlog II en langs het strand van Bredene. Ter hoogte van strandpost 1 aan Twins Beachclub is er een stevige klimpartij over de duinengordel.

7 – Zeehondjes spotten met Knokke Boat

Met Knokke Boat ga je op een leuke en aparte manier zeehondjes spotten. Een unieke ervaring. Stap in op de speedboat en beleef pure ontspanning en actie op het water. Je ontdekt de kustlijn op een bijzondere manier om uiteindelijk vol verwondering de zeehondjes te bewonderen.

8 – Paardrijden met zicht op zee

Bestaat er iets romantischer dan bij valavond galopperen op het strand? De Duinbossen ruiterroute verkent het duinengebied tussen Wenduine en Vosseslag en laat je kennis maken met zijn beboste duinen en ongerepte strand. Een heerlijk en onvergetelijk parcours van 14 kilometer. Ook in De Panne kan je met je paard een prachtige tocht maken. Volg de Moerenruiterroute en geniet van de mooie omgeving.

9 – Trek je skates aan

Trek je rollerskates aan of neem je skateboard onder de arm en maak je coolste moves op de vele skatepistes zoals de Rotonde in Wenduine, de Panne, Koksijde… In De Sierk in De Haan-Wenduine – een alternatief pretpark - leer je nog meer acrobatentoeren.

10 –  Sla een balletje

Een balletje slaan en van hole naar hole wandelen, met een zuchtende zee in je rug. Aan de Kust kan je golfen op vijf plaatsen: De Haan, Knokke-Heist, Oostende, Westende en Koksijde-Oostduinkerke.

Lees meer op www.dekust.be