PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Uw Belastingaangifte 2017

De Plus Belastinggids kijkt verder dan alleen uw aangifte. Ook de AOW, huur- en zorgtoeslag komen aan bod, evenals alle wijzigingen ten opzichte van uw aangifte van vorig jaar. Natuurlijk vindt u ook handige tips voor het belastingvrij schenken van uw vermogen en zetten we de belangrijkste tips en trucs overzichtelijk op een rij. Zo krijgt u meer inzicht en grip op uw financiële situatie.

Betaal geen cent teveel

Belastingaangifte wordt steeds makkelijker voor u gemaakt door de belastingdienst. Veel is al ingevuld op het digitale belastingformulier, maar natuurlijk niet alles. U moet zelf ook nog iets doen, maar waar moet u dan op letten zodat u niet teveel betaald? In de Plus Belastinggids 2017 wordt duidelijke informatie gegeven om optimaal gebruik te kunnen maken van alle regelingen en aftrekposten, zodat u misschien wel meer geld terugkrijgt dan u in eerste instantie had verwacht! Zo verdient deze praktische belastinggids zich snel terug!

Handige overzichten
De nadruk in deze belastinggids ligt op de onderwerpen waar u als 50-plusser mee te maken hebt of krijgt. We geven op een overzichtelijke wijze nuttige informatie voor aangifte doen en staan uitvoerig stil bij zaken die voor u van toepassing kunnen zijn, zoals alles rond uw thuissituatie en uw woning. U vindt heldere overzichten van aftrekposten en nuttige voorbeelden, zodat u in staat bent het optimale uit uw belastingaangifte te halen.

Duidelijke antwoorden op complex vraagstukken:

• Wat levert bijverdienen naast mijn pensioen me netto op?
• Welke ziektekosten zijn aftrekbaar?
• Hoeveel mag ik belastingvrij schenken aan mijn kinderen?
• Wat te doen met tijdelijk dubbele woonlasten?
• Hoe geef ik een vrijvallende lijfrente op aan de Belastingdienst?
• Wie helpt me bij het invullen van de aangifte?
• Hoe teken ik bezwaar aan tegen een aanslag?.
 

Erratum: Uw Belastingaangifte 2017

Pagina 83: het overzicht van de schenkingsvrijstellingen is niet volledig.

Dit moet zijn:  De vrijstelling voor een schenking van maximaal €100.000 voor de eigen woning geldt alleen voor ontvangers die tussen de 18 en de 40 jaar oud zijn. 

 

Uw Belastingaangifte 2017 uitgave is tot stand gekomen met medewerking van Deloitte Belastingadviseurs BV.

BESTEL NU VOOR SLECHTS € 9,95

U ontvangt uw bestelling uiterlijk binnen 10 dagen in huis

Wilt u de Belastinggids binnen 2 werkdagen ontvangen? Bestel dan HIER via de Pluswebshop.nl en betaal met Ideal of Paypal

Let op: Vul het IBAN nummer in zonder spaties!
IBAN uitleg