Vrijdag: Drumsticks in pittige tomatensaus

Getty Images

Een hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 4 drumsticks
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 dl (kippen)bouillon
  • 1 laurierblad

Bereiding

  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Snijd het stukje peper klein en verwijder de pitjes.
  • Verwijder het vel van de drumstick.
  • Bestrooi de drumsticks met peper en een beetje zout en bak ze in de hete olie aan alle kanten bruin.
  • Pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Fruit de ui kort mee.
  • Voeg de peper toe met de tomatenpuree, de bouillon en het laurierblad.
  • Stoof de drumsticks in 40 minuten in de saus gaar.
  • Verwijder het laurierblad.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 280 kcal 615 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 8 gram 60 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 2 gram 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum