PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Natuurlijk wandelen

Advertorial
Luxemburg heeft een van de meest dichte, officieel erkende wandelnetwerken in Europa, gespreid over prachtige landschappen. Betoverende wouden, glinsterende meren, adembenemende vergezichten, pittoreske dorpjes, mysterieuze ruïnes en kastelen met een rijke geschiedenis: Luxemburg is echt een klasse apart.

Het maakt niet uit of u een doorwinterde trekker bent op zoek naar nieuwe uitdagingen of een discretere natuurliefhebber op zoek naar rust en frisse lucht, hier vindt u ongetwijfeld wat uw hart verlangt! Luxemburg biedt lokale, nationale, grensoverschrijdende en Europese wandelpaden, themawandelingen, circulaire of lineaire routes, vlakke of uitdagendere ... Met andere woorden: tochten en wandelingen voor iedereen!

Om u alles nóg gemakkelijker te maken, biedt Luxemburg ook een uitgebreid netwerk van hotels en logies die deel uitmaken van het "wandelen zonder bagage programma" en een handig systeem aanbieden voor de transfer van uw koffers. U kunt bovendien kiezen uit een hele reeks pakketten met geplande tochten en wandelingen inclusief hotelovernachtingen - een goed idee dus als u niet kunt kiezen uit alle mogelijkheden!

Een van de populairste wandelregio's in Luxemburg is de regio Mullerthal, ook "Luxemburgs Klein Zwitserland" genoemd, om zijn vele rotsformaties die tussen de bomen en langs de rivieren prijken. Het Mullerthal Trail is ook bezaaid met culturele spots en is een duidelijke favoriet bij de jongere reizigers, groepen en families. Maar ook in de andere Luxemburgse regio's vindt u beslist evenveel memorabele sites en uitstekende paden.

Het Escapardenne Trail in de schitterende regio van de Ardennen telt bijvoorbeeld acht niveaus die de loop van de Sûre-rivier volgen, met adembenemende vergezichten die u meenemen langs de Belgische grens. Het Naturwanderpark Delux en de negen grensoverschrijdende trails nemen u mee naar Duitsland en langs de Our-rivier, doorheen tal van oogverblindende landschappen. De drie circulaire wandelpaden ('Traumschleifen") in de Moezelregio zijn al even memorabel, vooral als u uw uitstap graag combineert met een bezoek aan de wijnkelders! En dit is dan nog maar een klein deel van het scala aan wandelmogelijkheden en scenario's die Luxemburg te bieden heeft...

Bereid u voor op een onvergetelijke reis!