Aubergine-aardappelomelet

Getty Images

Een gevulde omelet met aubergine en aardappel is lekker makkelijk en heerlijk genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1-2 aubergines
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 2 theelepels provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  2. Maak de ui en de aubergine schoon.
  3. Snijd de ui in snippers en de aubergine in blokjes.
  4. Verwarm de margarine in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de aubergine al omscheppend gaar.
  5. Fruit de ui kort mee.
  6. Voeg de blokjes aardappel toe. Maak het mengsel op smaak met wat peper.
  7. Klop de eieren los met de melk en voeg peper en de Provençaalse kruiden toe.
  8. Giet het eiermengsel over het auberginemengsel. Laat de eieren op niet te heet vuur gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met een geroosterde volkoren boterham.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Aubergine: bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum