Balinese groentesoep

soep
Getty Images

In vuur en vlam

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 kipkarbonades of braadstukjes zonder vel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram witte kool
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel trassie, garnalenpasta
  • 4 dl kippenbouillon

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Bak de stukken kip in de hete olie aan alle bruin.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de rode peper in smalle ringen, de sperziebonen in drieën en de kool in repen.
  5. Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
  6. Doe dit met de trassi, de ui en de knoflook bij de kip en bak het even mee. Voeg de kippenbouillon toe en stoof de kip 25 minuten.
  7. Voeg de rest van de groente toe en kook het geheel in nog 5 minuten verder gaar.
  8. Maak de soep op smaak met wat citroensap.
  9. Schep aan tafel een flinke lepel rijst in de soep.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum