PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Baskisch groentegerecht met ei

Dit gerecht lijkt op een goed gevuld omelet. De eieren breek je op de groente en laat je vervolgens stollen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 spaans pepertje
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eieren
Bereiding

  1. Maak de aubergine schoon en snijd hem in plakken.
  2. Maak de rest van de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen, het pepertje fijn en de courgette in plakken. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Voeg de andere groente toe met peper en tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
  6. Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Eieren: bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken

Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
285 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
6 gram
Zout
1 gram
Trefwoorden: