Bonenburgers

Getty Images

Gezonde burger met bruine bonen, kerrie en ui, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pot bruine bonen
  • Stukje ui
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ teentje knoflook
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat de bruine bonen uitlekken en druk ze met een vork fijn.
  2. Snijd het stukje ui heel fijn.
  3. Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
  4. Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met rode koolsalade met cranberries en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  •     Rode koolsalade met cranberries
  •     6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
770 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum