Bonensoep met kruidentopping

Getty Images

Een heerlijke seizoensmaaltijd

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 1 kleine pot tuinbonen
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 4 dl groentebouillon
  • Flinke hand kruiden, bijv. selderij, peterselie, bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram magere kwark
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 1 halve avocado
  • Citroensap
  • 1 klein zakje tortillachips (25 gram)

Bereiding

  1. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in dunne ringen.
  3. Fruit de prei zacht in de olie.
  4. Laat de bruine bonen en de tuinbonen uitlekken.
  5. Voeg de bruine bonen, de tuinbonen, de gezeefde tomaten en de bouillon toe aan de prei en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  6. Was de kruiden en knip ze klein.
  7. Pers het teentje knoflook uit boven de kwark. Roer de knoflook en de kruiden door de kwark.
  8. Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder.
  9. Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes. Druppel er direct wat citroensap over.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Schep aan tafel wat van de kruidenkwark op de soep en geef er de parten ei, de stukjes avocado en de tortillachips bij.

Ingrediënten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.

 

Voedingswaarden

Energie 
740kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
30 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum