Broodjes met rauwkost

broodje rauwkost
Getty Images

Met reepjes vega-schnitzel. Dit recept is geschikt voor twee personen en staat binnen een half uurtje op tafel. Eet smakelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 (rode) ui
  • 2 vegetarische schnitzels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • Rucolasla
  • 1 kleine komkommer
  • 1 bos radijs
  • Citroensap of azijn
  • 4 volkoren broodjes

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd de burgers in repen.
  4. Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig. Bak de reepjes burger kort mee.
  5. Voeg de stukjes tomaat toe en smoor het geheel 5 minuten.
  6. Laat het mengsel afkoelen en maak op smaak met peper en de kleingesneden basilicum.
  7. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  8. Was de komkommer en schaaf hem in plakken.
  9. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakken.
  10. Meng de rucola met de komkommer en radijs en maak op smaak met de rest van de olie en wat citroensap.
  11. Beleg de broodjes dik met de groente en schep de burgerreepjes erop.
  12. Geef de rest van de salade er bij.

Ingrediënten over?

Rucola: gebruik de rucola niet meer als de 'Te Gebruiken tot-datum' is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. Eet de rest bijvoorbeeld met plakjes tomaat of radijs op brood.

 

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2380 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum