Bulgursalade met sperzieboontjes en walnoten

Getty Images

Presenteer de bulgursalade op slabladen. Zo lijkt het net of je in een restaurant eet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram bulgur
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 bosui
  • 1 citroen
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • Slabladen

Bereiding

  1. Breng 3 -4 dl water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
  2. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 5 minuten beetgaar.
  4. Giet eventueel het water van de bulgur en laat de bulgur afkoelen.
  5. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  6. Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
  7. Meng de sperzieboontjes, de bosui, de tomatenblokjes met wat sap en de olijfolie door de bulgur en maak het op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, gemalen komijn en peper.
  8. Hak de cashewnoten grof.
  9. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bulgursalade er op. Strooi de cashewnoten er over.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Cashewnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
310 milligram
Auteur