Cannelloni met notenragout

cannelloni
Getty Images

Geniet van dit heerlijke Italiaanse gerecht met kaas en noten. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 60 gram gemengde noten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl groentebouillon
  • 4 vellen lasagne
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 50 gram hüttenkäse

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was de bosui en snijd hem in ringen.
  4. Hak de noten grof.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
  7. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
  8. Meng de champignons en de bosui door de saus en laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook intussen de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Roer de noten door de saus.
  11. Schep op ieder vel lasagne wat van de ragout en rol dit op.
  12. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
  13. Meng de geraspte kaas met de hüttenkäse en verdeel dit over de rolletjes.
  14. Laat de cannelloni onder een hete grill bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met kropsla met tomaatjes en radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  •     kropsla
  •     100 gram kerstomaatjes
  •     1 bosje radijs
  •     1 eetlepel olie
  •     azijn

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een beetje honing.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum