Chili con carne van Jan

Getty Images

Maak het uzelf gemakkelijk met dit recept. Lekker Mexicaans en op tafel binnen een kwartiertje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
  5. Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
  6. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  7. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  8. Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
  9. Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder.

Ingrediënten over?

Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum