Chinese koolsalade met sesamzaad

Getty Images

Op smaak gebracht met ketjap en knoflook.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ kleine chinese kool (± 300 gram)
  • ½ rode paprika

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Pers het teentje knoflook uit en maak er met de azijn, 2 eetlepels water en de sojasaus een saus van.
  3. Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
  4. Snijd de paprika in smalle repen.
  5. Meng de saus door de groente en laat dit 20 minuten staan.
  6. Strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
200 gram kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kool: Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
470 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum