Couscous met dadels en gemarineerde kip

Getty Images

Couscous: een topper uit de Marokkaanse keuken. Ook lekker om in de zomer lauwwarm te eten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150 gram couscous
  • 3 dl kippenbouillon
  • 200 gram prei
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 8 dadels

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  • Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil en het verkruimelde chilipepertje en schep dit door de kip.
  • Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  • Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op.
  • Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten wellen.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
  • Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
  • Bak de prei en de wortel mee gaar.
  • Ontpit de dadels en halveer ze in de lengte.
  • Schep de dadels door de couscous en schep het kip-groentemengsel er op.

Extra informatie

Allergie info:

Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

 

Voedingswaarden

Energie 
565kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum