PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Couscous met gegrilde vis en groente

Vind je het moeilijk om elke week vis te eten? Probeer dan dit gerecht.

Ingrediënten

  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 - 3 theelepels ras el hanout
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 3 eetlepels olie
  • 2 stukjes vis, bijv. kabeljauw, koolvis
  • Materialen: grillpan of grill
Bereiding

  1. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  2. Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
  4. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
  5. Fruit de ui en de knoflook met ras el hanout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht. Bak de paprika mee.
  6. Meng dit door de couscous.
  7. Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan of onder de gril gaar.
  8. Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over. Grill de vis in enkele minuten gaar.
  9. Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis er op.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
600 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0 gram